2010-06-13

Elokuvia

Tässäpä taas lähes noin kolmen viikon aikana katsotut elokuvat. The Broken oli melko tylsä trilleri. Jotain jännää ja pelottavaa siinnä oli, mutta jätti kyllä minut täysin kylmäksi. Suomalaiset elokuvat ei iske minuun juuri koskaan. Pihalla elokuvan katsoin täysin Mikko Leppilammen takia. Ei kovin häävi elokuva, mutta ei todellakaan pahimmasta päästä. On niitä huononpiakin tullut katsottua. Ullakkojengi oli täysin katastrofi. En yleensäkkään tykkää lapsista elokuvissa, ja tässäkin ne oli vain ärsyttäviä. Eikä huumorikaan uponnut yhtään. Ainut hauskuus oli robotin omaisesti liikkuva poikaystävä. Banlieue 13 - Ultimatum ja Yamakasi oli molemmat taattua viihdyttävää Luc Besson tyyliä. Adventureland viihdytti tyylillään, ja oli mukava pikkuelokuva. Mutta en vain oikein tykkää Kristen Stewartin tyylistä olla aina samanlainen, roolista riippumatta. Toivottavasti tähän tulee vielä muutos jatkossa. Haluaisin niin tykätä hänestä. Je laimais oli taattua ranskalaista elokuvaa. Tykkään yleensä aina Daniel Auteuilista ja tässäkin hän oli hyvä. Kohti uutta oli tunnelmaltaan mukava. Hirmuisesti siinnä ei tapahtunut mitään, mutta silti piti hyvin otteessa loppuun saakka. Ja se talo elokuvan lopussa olisi unelma.


A Perfect Getaway (2009). Ohjaus David Twohy ja näyttelijäinä Steve Zahn, Timothy Olyphant, Milla Jovovich ja Kiele Sanchez. Vähän parempi perustrilleri. Kuvaustyyli kiva, hienoja kohtia useita. Myös maisemat on erittäin hienot. Näyttelijät hyviä, erityisesti Timothy Olyphantin rooli ja suoritus oli mieleen. Myös loppu oli kiva, hieman erilainen sekin. Kannattaa katso.


Nuori Victoria (2009). Ohjaus Jean-Marc Vallée ja pääosissa Emily Blunt ja Rupert Friend. Pukudraamaa Kuningatar Victoriasta ja siitä kun hänestä tuli kuningatar. Mielenkiintoinen (selviytymis)tarina, tiukasti suojellusta nuoruudesta. Myös rakkaustarina oli kiinnostava ja kaunis. Molemmat pääosanäyttelijät oli mieluisia. Vaikka elokuva oli erittäin hyvä, jäi se sitli vähän vaisuksi. Jos pukudraamat yhtään kiinostaa, kannattaa katsoa.


Nine (2009). Ohjaus Rob Marshall ja näyttelijöinä Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penélope Cruz, Nicole Kidman, Judi Dench, Kate Hudson, Stacy Ferguson ja Sophia Loren. Pitkä liuta nimekkäitä näyttelijöitä ja Chicago musikaalin ohjaaja, silti niin vaisu elokuva. Muutama aivan hieno tanssi/musiikki esitys, kunista kuvaa ja aivan hienot roolisuoritykset. Silti niin piisu. En kyllä jaksaisi toista kertaa katsoa. Ja minä kun pidän musikaaleista ja odotin tältä niin paljon. Voi mikä pettymys.


Kick-Ass (2010). Ohjaus Matthew Vaughn ja näyttelijöinä Aaron Johnson, Chloe Moretz, Nicolas Cage ja Christopher Mintz-Plasse. Aivan loistava toimintakomedia. Veriroiskuu nuorten "supersankareiden" toimesta melko raakastikkin välillä, mutta sehän on sitä parhanta viihdettä. Ehdottomasti vuoden yksi parhaista elokuvista. Hienosti kuvattu, musiikki sopi hyvin kohtauksiin ja juonikin oli aivan kelpo. Myös näyttelijät oli hyviä rooleissaan. Erityisesti pidin Hit-Girlin esittäjästä Chloe Moretzista (joka ilahdutti myös (500) Days of Summerissa). Sai hienot fiilikset päälle moneksi päiväksi. Loistavaa. Katsokaa (jos väkivaltaviihde on mieleen.)


Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009). Ohjaus Jan Kounen ja näyttelijöinä Anna Mouglalis ja Mads Mikkelsen. Jo kolmas näkemäni tarina Coco Chanelin elämästä (ja yllättäen ehkä se mieluisin). Kauniit alku ja lopputekstit ja kuvat. Myös elokuva oli kaunis, ja hyvin ranskalainen. Mad Mikkelsen oli loistava, hänessä on jotain hyvin karismaattista. Jos ranskalaiset elokuvat on mieleen, niin tämä kannattaa katsoa.


In Bruges (2008). Ohjaus Martin McDonagh ja näyttelijönä Colin Farrell, Brendan Gleeson ja Ralph Fiennes. Mustaa huumoria, vähän jännitystä ja kaiken lisäksi hyvät näytteljät. Loistavaa viihdettä. Näyttelijöden kemiat sopii yhteen hyvin ja dialogit toimii. Piristävä ja surullinen samaan aikaan. Kannattaa katsoa.


Hitman (2007). Ohjaus Xavier Gens ja pääosassa Timothy Olyphant. Tarina oli vähän liian sekava, mutta toimintakohtaukset ja räiskinnät on kyllä viihdyttäviä. Ja Timothy Olyphantin olemus on niin kuuma. Jos ei tämän elokuvan jälkeen hänestä tykkää, niin on kumma. Kokonaisuus on selkeästi plussan puolella. Tästä jää hyvä fiilis.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jee, pidit Hitmanista edes jonkin verran, hienoa ;O) Olyphant on kyllä kumma hottentotti, lisää sitä ihanuutta pitäisi nähdä. Onneksi on nyt siinä Damagesissa jos ei muuta...Multa on tosin kokonaan näkemättä Deadwood tv-sarja jossa se on pääosassa, hmmm....

Suvi kirjoitti...

Joo pidin siis melko paljonkin tuosta Hitmanista, ainakin Olyphantin osuudesta. Koitin jo töissä etsiskellä käsiini miehen muita elokuvia. Kauhun puolelta taisi muutama löytyä. Joten onneksi olen siitä kauhusta alkanut yllättäen tykätä (bloggari tuttujenko myötävaikutuksesta?). Deadwood mullakin näkemättä...

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Hyviä leffoja olet katsonut :) In Bruges oli ilmestymisvuotensa yksi parhaita, Kick-Ass aivan loistavaa väkivaltaviihdettä, Nuori Victoriakin oli mielestäni ihan mukava, samoin kuin Perfect getaway.

Nine oli minullekin pettymys, ja minä en kyllä suuresti pitänyt Coco & Igor -leffastakaan. Oli vähän liian taiteellinen vissiin minun makuun. Hitman näkemättä...

Suvi kirjoitti...

Onneksi tuon In Brugesin katsoin. Sinäpä sitä taisit suositellakkin.

Coco & Igor oli kyllä sellainen ranskalainen taide leffa, ainakin osaksi. Tykkään yleensäkkin ranskalaisista elokuvista.

Ja Hitman kannattaa katsoa ainakin Timothy Olyphantin vuoksi.