2010-02-07

Elokuvia

Taas elokuvapläjäys. Echelon salaliitto oli melko tökerö ja keskinkertainen toimintaelokuva, jota ei kannata katsoa. Teoria miehistä on aina mukavaa katsottavaa, eikä Hugh Jackman yhtään vähennä sen viihdyttävyyttä. Yö museossa 2 oli aivan kelpo viihdettä, ei silti yltänyt ykkösosan tasolle. Kätketty oli meko outo ranskalaien elokuva. Hyvien näyttelijöiden takia kannatti katsoa, mutta elokuvan lopetus oli kyllä hiukka hämärä. Putoavia enkeleitä oli tylsä suomalainen elokuva. Harva suomalainen elokuva on oikeasti mieleeni, ja harvoin jaksan niitä edes katsoa. Mahtava Buck Howard ei ollut kovin kummoinen. En tykkää John Malkovich ja Colin Hanks muistuttaa liikaa isäänsä (Tom Hanksia josta siis kyllä pidän), eikä elokuvan juonikaan ollut kyyllä häävi. The International oli vain tylsä poliittinen trilleri, jota katsoessa melkein nukahdin.The Ugly Truth (2009). Ohjaus Robert Luketic ja pääosissa Katherine Heigl ja Gerard Butler. Romcomin tapaan lopputulos oli jälleen täysin arvattavissa, mutta se ei kyllä haitannut yhtään. Elokuva kulki mukavasti eteenpäin, ja hauskoja kohtauksia oli tasaisin väliajoin. Hauskin elokuva genressään pitkiin aikoihin. Ennen en oli oikein tykännyt Katherine Heigelistä, mutta nyt kyllä pidän. Ja Gerard Butler oli, no, Gerar Butler, aina yhtä mukava. Kanattaa katsoa.Cassandra's Dream (2007). Ohjaus Woody Allen ja pääosissa Ewan McGregor ja Colin Farrell. Trilleri kahden veljeksen ahdingosta. Woody Allenmaiseen tapaan asiat alkaa mennä kokoajan entistä enempi solmuun, eikä lopussa käy välttämttä hyvin. Ennen inhosin Allenin elokuvia, siis niitä missä hän itse näyttelee pääosaa. Mutta nämä uudemmat on kyllä aivan katsottavia, osa jopa loistavia. Tämä ei kuitenkaan ollut niin hyvä kuin Vicky Cristina Barcelona ja Match Point. Mutta kannattaa katsoa edes McGregorin ja Farrelin vuoksi, jotka oli erinomaisia rooleissaan.


Vaaleanpunainen Pantteri 2 (2009). Ohjaus Harald Zwart ja pääosissa Steve Martin ja Jean Reno. Hauska kokoperheen komedia, jonka huumoro upposi ainakin minuun. Kuvissa vilahtaa myös pariisia ja roomaa, joka on aina positiivinen juttu. Ehkä nyt pitää katsoa tämän ensimmäinen osa. Vaaleanpunainen pantteri sopii kaikille. Kannattaa katsoa.Hämärän vartijat (2006). Ohjaus Richard Linklater ja näyttelijöinä Robert Downey Jr., Keanu Reeves, Rory Cochrane, Winona Ryder ja Woody Harrelson. Philip K. Dickin kirjaan perustuva scifianimaatio. Huumehöyryjä, epäilyksiä ja täyttä seköpäisyyttä. Elokuva on hienon näköinen animaation ja oikean kuvan yhdistelmä (en tiedä tämän oikeaa nimitystä). Hahmot on loistavia, varsinkin Robert Downey Jr. Vähän erilaien elokuva, joka kyllä kannattaa katsoa.

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Oletpa katsellut monta leffaa. The Ugly Truth on minulta edelleenkin katsomatta, enkä joteskin osaa siitä innostua lainkaan. Minulla on joku kummallinen ennakkoluulo Katherine Heiglia kohtaan, josta en tunnu pääsevän ylitse. Mutta kirjoituksesi sai leffan sentään siirtymään en varmasti katso kategoriasta, no ehkä sittenkin kategoriaan... ;-)

Minä pidin Cassandra's Dreamista ja nykyisistä Woody Allen elokuvista, mutta ihan sama juttu kuin sulla, en pidä niistä Allenin leffoista, joissa herra itse näyttelee.

Vaaleanpunaista pantteria en ole nähnyt, en ykköstä enkä kakkosta. Ehkä pitäisi jossain vaiheessa katsastaa.

Hämärän vartijat-leffakin on näkemättä ja kuulostaa varsin mielenkiintoiselta. Mikähän elokuvan nimi mahtaa olla englanniksi? Pitänee googlettaa.

Paivi kirjoitti...

Samaa kuin Sari ihmettelen täällä, että oletpa leffoja katsellut!! :)

Minä en tuosta Ugly Truthista pahemmin pitänyt. Oli siinä muutama kohtaus ihan hauska, mutta lähinnä se vaan ällötti.

Cassandra's dreamista puolestaan tykkäsin paljon! Sama juttu minullakin, että olen alkanut pitää Allenin leffoista vasta kun hän ei itse niissä näyttele.

Hämärän vartija on alkuperäiseltä nimeltään Scanner Darkly. Minunkin on pitänyt katsoa se uudestaan, näin sen nimittäin joskus R&A:ssa ilman tekstityksiä ja varsinkin Downey Jr:n muminasta en oikein saanut selvää ;-) Mutta pidin siitä kovasti, sillä oli tosi hienosti toteutettu!

Suvi kirjoitti...

Melkein joka ilta, kun muu perhe menee nukkumaan, katson elokuvan. En jaksa katsella telkkaria, ja on kiva hetken vain löhötä, joten elokuvat on paras rentoutumis tapa.

Minulla tuo Heigl kyllä muuttui paljon kivemmaksi näyttelijäki nyt. Ehkä voin katsoa jonku hänen aikaisemmankin elokuvan nyt, jos olisi muuttunut paremmaksi.

Muistelinkin Päivi, että et pitänyt tuosta The Ugly truthista. Ja Scanner Darkly on kyllä varmasti parempi katso tekstien kanssa uudestaa, tai ilmankin, hieno elokuva oli.