2010-02-27

Elokuvia

Taas on tullut elokuvia katsottua. Franklyn oli vähän liian sekava minun makuuni. Shaun of the Dead oli kaikin puolin loistava elokuva. Kreivitär oli hieno mutta hiervittävä tarina unkarilaisesta kreivittärestä. Across the Universe oli vähän erilainen mutta hieno musikaali The Beatlesin musiikilla täytettynä.Coco Chanel (2008). Ohjaus Christian Duguay ja pääosassa Barbora Bobulova. Kaksiosainen TV elokuva kurjuudesta kuuluisuuteen nousseesta Gabrielle Chanelista. Kauniisti kuvattu ja lavastus ja puvustus myös hienoja. TV-elokuvaksi oikein hyvä, mutta taitaa jäädä niiden kahden muun vastaavan elokuvan varjoon.Kaappaus metrossa (2009). Ohjaus Tony Scott ja pääosissa Denzel Washington ja John Travolta. Nimi kertoo jo kaiken mitä elokuvassa tapahtuu. Yleensä en Washingtonista pidä, mutta tässä hän oli kiinnostava. Muuten koko elokuva oli vain keskiverto. Aivan kivaa viihdettä kotisohvalle, mutta oli kyllä harmittanut jos olisin leffalipun verran maksanut. Jos ei oikeasti muuta katsottavaa keksi, niin sitten voi ottaa tämän.Chicago (2002). Ohjaus Rob Marshall ja näyttelijöinä Renée Zellweger, Richard Gere, Queen Latifah, John C. Reilly ja Catherine Zeta-Jones. 20-luvun gangsterikaupunkiin Chicagoon sijoittuva musikaali. Hienoja tanssi- ja lauluesityksiä. Vanhaa kunnon musikaalia. Ainakin kaikki ajan musiikista tai musikaaleista pitävien kannattaa katsoa. Ihmettelenkin miksi näin tämän vasta nyt.L.A. Gigolo (2009). Ohjaus David Mackenzie ja pääosissa Ashton Kutcher ja Anne Heche. Pääosa elokuvan sisällästä on sitä mitä nimi antaa odottaa. Mutta on siinä jotain muutakin. Ehkä pieni riipaus elämän karuutta. Ja lähes inhokkini Ashton Kutcher on aivan siedettävä, ehkä jopa hyvä tässä roolissaan. Yllättäen siis tykkäsin tästä elokuvasta.Olen aina rakastanut sinua (2008). Ohjaus Philippe Claudel ja pääosassa Kristin Scott Thomas. Juliette on viettänyt viimeiset viisitoista vuotta vankilassa. Elämä muurien ulkopuolella ei ole aivan helppoa sen jälkeen. Riipaiseva tarina hienosti kerrottuna ja kuvattuna. Kristin Scott Thomas on erittäin hyvä Juliettena. Jälleen kerran hyvä ranskalainen elokuva. Kannattaa katsoa.Julie & Julia (2009). Ohjaus Nora Ephron ja pääosissa Meryl Streep ja Amy Adams. Legendaarisen kokin Julia Childin ja bloggaaja Julie Powellin elämiä yhditää ruoka. Tästä on saata tehtyä lämminhenkinen elokuva, jossa on muutakin elämää paljon mukana. Mukavasti vanhaa aikaa ja nykyaikaa. Meryl Streep tekee aivan mahtavan roolin, eikä Amy Adams ole paljoa huonompi. Kannattaa katso vaikka ei olisi niin innostunut ruuanlaitosta.Bronson (2008). Ohjaus Nicolas Winding Refn ja pääosassa Tom Hardy. Erikoinen ja erilainen tositarinaan pohjautuva elokuva. Tom Hardy on aivan loistava roolissaan kuuluisuutta janoavana ja erittäin väkivaltaisena vankina. Hienosti ydistetty draamaa ja komediaa. Kannattaa katsoa.

4 kommenttia:

tiinanen kirjoitti...

Mä tykkäsin kans Julie&Juliasta tosi paljon. Chicago ei jostain syystä tehnyt muhun vaikutusta, vaikka yleensä tykkäänkin musikaaleista. Täytyy ehkä joskus antaa sille uus mahdollisuus. :)

Paivi [Hangman's Joke] kirjoitti...

Katsoin viikonloppuna uudestaan Julia & Julien ja on se kyllä suloinen elokuva :) Ja Streep on niin mainio!

Tuo Olen aina rakastanut sinua oli myös todella hieno elokuva. Vaikuttava, mutta kuitenkin jotenkin haikealla tavalla positiivinen.

Minä kuulun siihen vähemmistöön, joka ei ole Chicagoa nähnyt... minulla on joku antipatia musikaaleihin (vaikka sitten kuitenkin katsoessani niitä yleensä tykkään... ;-)

Suvi kirjoitti...

Meryl Streep oli niin hyvä. Aivan loistava näyttelijä.

Olen aina rakastanut sinua oli tosiaan aiheesta huolimatta positiivinen elokuva. Ja siitä jäi hyvä mieli. Pidän paljon ranskalaisista elokuvista. Niissä on aina jotain erityistä.

Anonyymi kirjoitti...

Chicago on yksi suosikkimusikaaleistani. Näin sen vuosi sitten Lontoossa ihan livenä ja oli aivan loistava!
Bronson on vielä näkemättä..