2010-02-06

Punaiset linssit vei kielen

Tänään kerkesin käydä taas kirpparillakin. Haussa on pojalle keväthaalari (jolla ei nyt näillä keleillä kyllä ole vielä kova kiire löytyä), mutta ei taida kukaan vielä raahata kevätvaatteita myyntiin. Löysin itselleni kyllä hyvät Icepeakin softshell housut hintaan 3€. Myös erittäin hyväkuntoiset Adidaksen Campus tennarit (5€) löysi tiensä ostoskassiini. Lapsille löytyi Muuttuva labyrintti lautapeli (4€), kahdeksastoista lautapeli kokoelmiimme. Tartee vielä hieman odottaa kyllä että lapset vähän kasvaa, että päästään kaikkia pelaamaan.


Image and video hosting by TinyPic


Tein myös ehkä maailman herkullisinta linssikeittoa/muhennosta. Alkuperäinen resepti löytyi Yhteishyvän Ruokamaailma lehdestä, mutta pitihän sitä silti vähän muuttaa. Tässä tämä ohje olis. Tehkää ja syökää. Jopa mies sanoi että ihan hyvää.


LINSSIKEITTO
2 dl punaisia linssejä
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vihreää currytahnaa
2 dl kookosmaitoa
1 dl tomaattisosetta
1 rkl öljyä
5 dl vettä
paprikajauhetta
curry maustetta
suolaa


Image and video hosting by TinyPic

5 kommenttia:

piparminttu kirjoitti...

Muuttuva labyrintti on kyllä loistava peli! Hyviä löytöjä taas.

Anonyymi kirjoitti...

En oo ennen kommentoinut, vaikka oon jo jonkin aikaa seurannut blogiasi. Mutta nyt oli kommentoitava, koska tein itsekin toissapäivänä linssi-kookoskeittoa, joka oli niin paksua, että olisi voinut olla muhennosta :) Mutta curryn sijaan maustoin chilillä. Täytyypä kokeilla curyä seuraavaksi. Tuo on oiva pikaruoka, valmistuu melkein vartissa :) Mun mieheni ei niin innostu tuosta kookoksesta, mutta söi silti irvistelemättä..

Sulla on tosi kiva blogi, mutta jostain syystä en ole uskaltautunut kommentoimaan aiemmin.

Riina.

Suvi kirjoitti...

Muuttuva labyrintti todella on viihdyttävä peli. Lautapelit yleensäkkin on hyvää ja mukavaa yhteistä toimintaa, niin ystävien kuin kavereiden kanssa.

Riina, mukava että uskaltauduit kommentoimaan. Tuo minun keitokseni oli myös enempi muhonnosta kuin keittoa. Ja tosi pikaruokaa. Taitaa mennä siihen kestosuosikkiruokien listalle minulle. Mies ja lapset saa sitten jotain muuta ruokaa.

Marika kirjoitti...

Hei Suvi, vihdoin tätä keittoa tein ohjeellasi ja tästä tuli heti yksi suosikki keitoistani! Aivan uskomattoman hyvää ja nopeaa tehdä. Kiitos Suvi :)

Suvi kirjoitti...

Eikö olekkin varsinaista pikaruokaa. Mutta vain terveellistä sellaista. Yksi minunkin suosikeista nykyään.