2010-02-20

Suklaakakku

Tässä olis tuohon pojan synttäreille tekemään kakkuun ohje. Jos joku haluaa vaikka kokeilla. Teen yleensä aina isompiin juhliin kakun isolle tarjottimelle. Mahtuu justiinsa jääkaappiin, kun tyhjentää yhden hyllyn, ja riittää varmasti kaikille, ja on myös gluteeniton. Nämä ei ole omia reseptejäni, vaan aivan perusohjeita joita löytyy jokaisesta kokkokirjasta.




KAKKUPOHJA (perus kääretorttu)

4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta


Teen tämän kolme kertaa. Pastan aian yhden satsin kerrallaan korkeareunaisella uunipannulla.


Täytteeksi laitoin Lime curd tahnaa (kaapissa oli vajaa purkki jäljellä, ja se kyllä riitti aivan hyvin makua antamaan). Sen päälle vielä pakastimesta kohmeiset vadelmat. Ja vielä kolmanneksi suklaakermavaahtoa. Täytteet tulee siis vain kahteen väliin, ei päällimmäiseksi. Suklaakermavaahtoa voi laittaa myös kakun sivuille koristeeksi.


(Huomaa miehen rakkaudella poimitut vadelmat.)


SUKLAAKERMAVAAHTO

2 dl vispikermaa (itse käytän aina Flora Vispiä)
1 prk vaniljatuorejuustoa (myös appelsiinituorejuustoa voi kokeilla)
130 g tummaa suklaata


Tein tämänkin kominkertaisena. Kerma vaahdotetaan. Lisätään tuorejuusto sekaan ja sekoitetaan hyvin. Viimeiseksi sekaan laitetaan sulatettu suklaa (mikrossa pienellä teholla se onnistuu helpoiten).


Kuorutukseksi tein perus suklaasulaa kermalla.


SUKLAASULA

1 prk vispikermaa (Flora Vispi)
200 g tummaa suklaata


Sulata suklaa mikrossa. Lämmitä kerma, älä kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita suklaa sekaan. Jos suklaa ei meinaa sekoittua hyvin, voi sitä pitää hetken lieden jälkilämmössä. Kaada kakun päälle.

Raunat voi vielä pursottaa kemavaahdolla (johon voi laittaa muutaman ruokalusikallisen kaakaojauhetta sekaan). Ja sitten kakun koristelu.

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla!!

Marika kirjoitti...

Nam, näyttää ja kuulostaa tosi ihanalta kakulta!