2010-05-05

Hyviä elokuvia

Nyt on tullut katsottua vain hyviä elokuva. Mukavaa. Ja jostain kumman syystä (kauhuasta pitävä blogiystävä) on tullut katsottua noita vähän jännittävämpiäkin elokuvia. Itse luokittelisin ne kauhuun tai pelottavaan trilleriin. Ja yllättäen olen jopa nauttinut niistä, paljon.


Aikamatkustajan vaimo (2009). Ohjaus Robert Schwentke ja pääosassa Eric Bana ja Rachel McAdams. Kaunis ja surullien tarina. Eric Bana (ja ihana ääni) oli niin sympaattinen roolissaan. Vaikka juoni ei ollut mitenkään hirmu erikoinen oli elokuvassa silti jotain. Jäi hyvä ja haikea mieli. Kannattaa kyllä katsoa.


Management (2008). Ohjaus Stephen Belber ja pääosissa Jennifer Aniston ja Steve Zahn. Rauhallinen pikkuelokuva jossa draamaa, komediaa ja romantiikka. Aniston on samanlainen (melko mitäänsanomaton) kuin aina, mutta Steven Zahn on jotenkin sympaattinen roolissaan. Paljon parempi kuin odotin. Arki-ilta elokvua.


Kiss Kiss Bang Bang (2005). Ohjaus Shane Black ja pääosissa Robert Downey Jr., Val Kilmer ja Michelle Monaghan. Hieno yhdistelmä mustaa huumoria, jännitystä ja sekoilua. Näyttelijät loistavia. Huumori hyvää. Tarina mutkikas, traaginen ja koominen. Tätä katsoessa saa nauraa. Ehdottomasti katsomisen arvoinen.


Viimeinen talo vasemmalla (2009). Ohjaus Dennis Iliadis ja näyttelijöinä mm. Tony Goldwyn, Monica Potter ja Sara Paxton. Perheen huvilareissu saa yllättävän käänteen, kun kohdalle osuu pahisjoukko. Hienosti kirjoitettu tarina, vähän erilainen ja yllättävä. Myös visuaalisesti hieno. Näyttelijätkin oli mielestäni oikein hyviä täällaiseesn kauhu/trilleriin. En tiedä oliko parempi kuin alkuperäinen versio, mutta erittäin hyvä kumminkin. Kannattaa katsoa.


Taking Woodstock (2009). Ohjaus Ang Lee ja näyttelijöinä mm. Imelda Staunton, Demetri Martin ja Henry Goodman. Rauhaa ja rakkautta. Hienosti tuota aikaa kuvaava värikäs elokuva. Kauniisti kuvattu ja hienosti kerrottu tarina. Imelda Stanton on loistava äidin roolissa ja Demetri Martin suoriutuu hienosti pidättelevästä Elliot Teichberg roolista. Mukava elokuva arki-iltaan.


Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus (2006). Ohjaus Steven Shainberg ja pääosissa Nicole Kidman ja Robert Downey Jr. Erittäin hieno elokuva. Kaunis tarina ja surullinen tarina. Rober Downey Jr. on loistava ja sopii rooliinsa täysin. Nicole Kidmanin aina unohtaa, mutta kun näkee hänen elokuviaan tykkään hänestä aina paljon. Hienot roolit molemmilta. Tarinan outous tekee siitä erikoisen. Myös lavastus on tehty hienosti. Kaikin puolin losto elokuva. Tämä täytyy katsoa.


Trick 'r Treat (2008). Ohjaus Michael Dougherty ja näyttelijöinä mm. Dylan Baker, Anna Paquin ja Quinn Lord. Jännittävä ja kauhistuttava Halloween elokuva. Sisältää monta eri tarinaa, mutta kaikissa esiintyy sama pelottava pikkupoika. Elokuva on pelottava mutta siinä on myös joitan hauskaa. Myös visuaalinen ilme on erittäin hieno. Ehdottomasti kannattaa katso.

10 kommenttia:

tiinanen kirjoitti...

Taking Woodstock on mahtava!

Robert Downeylle en ole vielä oikein lämmennyt, pitäisi nähdä hänen leffojaan enemmän...

Suvi kirjoitti...

Robert Downey Jr. on mun yksi ehdottomista suosikeista. Loistava luonnennäytteijä. Eikä ulokonäössäkään ole moittimista. Aina pieni pilke silmäkulmassa.

Anonyymi kirjoitti...

Haa, katsoit Trick'r'Treatin ;O) On se vaan hyvä..
Taking Woodstock oli loistava ja KissKiss Bang Bangin olen katsonut jo monta kertaa, jostain syystä se iskee minuun ihan täysillä...
Viimeinen talo vasemmalla on minulla katsomatta, mikä on omituista koska se on omaa genreäni. Mental note ottaa se mukaan ensi kerralla!

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Voi samperi kun mulla on vieläkin tuo Fur näkemättä! Kaikki sitä kehuvat ja mulla se vaan keikkuu to see -listalla...

Minä en tuosta Aikamatkustajan vaimosta oikein välittänyt, tosin näin sen lentokoneessa, joten osa viehätystä saattoi kadota siinä. Kiss kiss bang bang on myös minun mielestäni hyvä ja Taking Woodstock suloinen ja sympaattinen :)

Eve kirjoitti...

Kiss Kiss Bang Bang on kyllä loistava! Ja kiva kuulla, että Fur on hyvä. Itselläni on se roikkunut DVD-hyllyssä ties kuinka kauan, kenties nyt jaksaisin siihen viimeinkin tarttua :) Trick 'r Treatin haluaisin myös katsoa, mutten tiedä uskallanko!

Suvi kirjoitti...

Mikaela-Kiss Kiss Bang Bang oli huumoriltaan niin loistava. Upposi minuunkin täysillä. Katsottiin tuosta Viimeinen talo vasemmalla vielä joku uncut versio. Välillä kyllä oli vähän etovia kohtia.

Päivi-Aikamatkustajan vaimo oli sellaista keskivertoviihdettä. Ja varmasti lentokoneessa katselu heikentää elokuvaelämystä.

Eve-Fur kannattaa katsoa. Ja tuo Trick 'r Treat ei ollut niin aivan kamalan pelottava, joten sekin kannattaa katsoa.

piparminttu kirjoitti...

Aikamatkustajan vaimo leffana, loistavaa! Kirja oli hieno, pakko nähdä tuo elokuva. En ollut tiennytkään, että se on julkaistu. Kiitos vinkistä!

Suvi kirjoitti...

Saattaa olla että elokuva ei vedä vertoja kirjalle, kuten monesti on. Mutta kannattaa tuo varmaan silti katsoa jos kirjastakin piti.

bubble kirjoitti...

Fur vaikuttaa kiintoisalta!

Muuten en mitään näistä sitten olekaan nähnyt, paitsi Trick 'r Treatin. Mun mielestä se meni ehkä enemmän komedian puolelle, vaikka monessa kohtaa pelästyikin :D

Suvi kirjoitti...

Just tuollaset pelottavat elokuvat on hyviä, missä on kumminkin huumoria mukana. Ja kyllähän siinä sai silti pelätäkkin.