2010-08-24

Elokuvia

Tässä taas vähän elokuvista juttua. Useampi elokuva on tullut taas katsottua, tässä niistä muutama. Kyllä elokuvat vain on ihania.


I Love You Phillip Morris (2009). Ohjaus Glenn Ficarra pääosissa Jim Carrey ja Ewan McGregor. Draamaa ja vähän myös komediaa. Ewan McGregor näyttelee hyvin uskottavasti Jim Carreyn rooliin rakastunutta miestä. Melko outo sekoitus draamaa ja komediaa. Enempi elokuva oli silti vakava rakkausdraama.
New York, I Love You (2009). 11 eri ohjaajaa ja näyttelijöinä mm. Bradley Cooper, Rachel Bilson, Hayden Christensen, Natalie Portman, Orlando Bloom, Ethan Hawke ja Anton Yelchin. Monta hyvin erilaista episodia. Tunnelmat vaihteli laidasta laitaan, ja tyylikin oli eri kaikissa. Kauniita tarinoita ja hyviä näyttelijöitä. Rauhallinen ja raikas tunnelma läpi elokuvan. Odotan innolla lisää tämä sarjan elokuvia.
Le premier jour du reste de ta vie - Loppuelämäsi ensimmäinen päivä (2008). Ohjaus Rémi Bezançon ja pääosissa Jacques Gamblin, Zabou Breitman, Déborah François, Marc-André Grondin ja Pio Marmaï. Yhden perheen kasvutarina muutaman vuosikymmenen ajalta. Hyväntuulinen draama, jossa kaikki roolit on jollain lailla sympaattisia. Melko ranskalainen elokuva, mutta varmasti kelpaa niillekkin jotka ei niistä yleensä tykkää. Loistavat näyttelijät. Kannattaa katsoa kun haluaa rauhallista ja mukavaa viihdettä.
Aamiainen Plutolla (2005). Ohjaus Neil Jordan ja pääosassa Cillian Murphy. Kaunis satutarina vähän erilaisesta pojasta joka kasvaa 60- ja 70-luvun Irlannissa ja myöhemmin Lontoossa. Cillian Murphy on aivan huikean hyvä roolissaan herkkänä poikana, jolla on erittäin optimistinen asenne elämään. Myös musiikki ja vaatetus on mieleeni. Tämä kannattaa kyllä katsoa jos on jäänyt välistä.

4 kommenttia:

bubble kirjoitti...

Kaksi ekaa on katsontalistalla! Sillä ikuisuuden pituisella :D

Roosa kirjoitti...

Tuo New York, I Love You pitää kyllä vuokrata, kuulostaa ihanalta :)

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Phillip Morris on todellakin outo sekoitus komediaa ja draamaa, mutta pidin siitä silti. Samoin New York, I love you oli todella sympaattinen :)

Mielikuvittelija kirjoitti...

Hih. "You don't love me."