2010-08-22

Syksy ja lämmikettä

Villatakki- Ellos
Farkut- Levi's
Kengät- Converse
Huivi- Marokosta

Kun tulee syksy, kaipaa myös juomaksi jotain lämmikettä. Kesällä tulee kyllä juotua teetä, yleensä vihreää. Ja myös kahvia jonkin verran. Nyt sykymmällä alkaa teelaatu vaihtua mustaan ja kahviakin juon enempi, joka saattaa johtua kyllä aamuväsymyksestä.Pariisin reissulta ostin kätevän Starbucksin mukin, jossa juoma pysyy kotoa töihin/retkellä lämpimänä. Harkitsin kauan tuota ostoa, mutta onneksi sitten ostin, sillä muki on ollut melkein päivittäin käytössä matkan jälkeen.Ja se kahvi mitä juon ei ole tavallista suodatin kahvia. Inhoan sitä. Teen aivan omat sekoitukset. Yksi tai kaksi lusikallista murukahvia (oikealta nimeltä taitaa olla pikakahvi) mukin koosta riippuen, yksi lusikallinen espressopikakahvia, vähän ruokosokeria ja päälle kaadetaan kiehuva vesi ja kuuma maito. Veden ja maidon suhde on tärkeä. Maitoa pitää olla paljon, noin 3/4 ja vettä vain liraus 1/4. Tuo maistuu oikealta kahvilta minulle.

6 kommenttia:

bubble kirjoitti...

Mäkään en juo suodatinkahvia muuta kuin jossain kylässä tms, maha kestää pikakahvia paljon paremmin. Mun sekotussuhde on puolet lämmintä maitoa, puolet kuumaa vettä, pari teelusikallista pikakahvia (mielellään tummaa sellaista), yksi hermesetas-nappula. Toimii ihan ok. Tietysti kaikista paras on ihan espresso-pohjainen melkein mikä tahansa, mut töissä espressokone ei toimi ja kotona harvemmin kaffea juon.

Mutta teen juontia oon kesän jälkeen jo taas alotellut, ja syksyllä se räjähtää kyllä täysin käsiin ;) Yritän tosin olla juomatta kokoajan mustaa teetä, ja kahviakaan en juo joka päivä, kun en tykkää olla kofeiinista riippuvainen.

Ihana toi Marimekon muki, mulla on niitä kans<3 Ja villatakki näyttää superlämpöseltä!! Lisäksi tykkään tollasesta leijonankeltasesta paljon :)

Marika kirjoitti...

Ihanan lämpöisen näköinen villatakki ja syksyisen värinen. Täällä sataa, joten villatakkisi näyttää todella houkuttelevalta.

Itsekin juon nykyisin lähinnä luomulaatuista pikakahvia ja jos joudun juomaan tavallista suodatinkahvia jossakin niin vatsa tulee helposti kipeäksi. Itse en kahviini sekoita mitään, ihan mustana ilman maitoa tai sokeria :)

hietzu kirjoitti...

Kaunis villatakki :)

Hauskaa lueskella ihmisten erilaisia, itse keksittyjä juttuja, niin kuin tuo sinun kahvisi :) Näyttää ja kuulostaa kyllä hyvältä, minä en oikein perinteisestä kahvista välitä. Voisi kokeilla tuollaisia sekoituksia...

Suvi kirjoitti...

Tavallisesta kahvista tulee tosiaan mahakin kipeäksi. Suomalainen kahvi on pahaa. Tuota omaa kahvia juon tosi harvoin kotona, oikeastaan vain töissä. Kotona keitän teetä, mustaa, vihreää ja valkoista.

Ulkomailla saa parhaat kahvit. Hassua kun suomalaiset matkailijat aina valittaa että kun ei saa edes kunnon kahvia, kun ovat matkoilla.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Psst, tulipa mieleen tuosta sinun Pariisin reissusta: me ollaan menossa syyskuun lopulla Pariisiin pidennetylle viikonlopulle. Voisitko laittaa vinkkejä mielenkiintoisista shoppailupaikoista vaikka mulle sähköpostiin (elokuvablogi.com (@) gmail.com)? Minä kun en koskaan siellä Pariisissa ole käynyt :) kiitos jo etukäteen avusta!

Suvi kirjoitti...

Päivi, koitan laittaa sulle jotain paikkoja ylös. Ihanaa kun pääset Pariisiin.