2010-09-14

Taidetta kaduilla

Muutama päivä on ollut meilkoinen flunssa. Olen ollut jopa pois töistä. Ja kun sohvalla ei jaksa maata koko aikaa, ajattelin käydä vähän kesän Pariisi kuvia läpi. Tässä olisi katutaidetta, jätin suosiolla pois kaikki soittajat ja tanssijat, niitäkin olisi ollut vaikka kuin. Taidetta on pariisissa kaikkialla, museoidenkin ulkopuolella. Osa on kyllä sotkua, mutta paljon on myös sellaista josta pidän paljon. Space Invaderseja löytyy aina vain lisää, ja naamoja (taiteilijan nimeä en nyt millään muista) on myös kiva etsiä. (Kuvat saa klikkaamalla suuremmaksi.)6 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Hauskoja.Noihin suhtautuukin ihan erilailla kuin Suomessa näkyviin graffitisotkuihin,vaikka niissäkin on taidokkaita. Tuo peura puun takana on hauska :)

piparminttu kirjoitti...

Tosi ihania!
Tykkäsin erityisesti noista kaakeli/mosaiikkijutuista.

Anonyymi kirjoitti...

Noi on niin makeita ajattele kuinka moni turisti vaan paahtaa niiden ohi, huomaamatta mitään?

bubble kirjoitti...

Oi, pienet taidepläjäykset kaupungin nuhjuisilla kaduilla on niin parhaita.

Suvi kirjoitti...

Varmasti moni ei huomaa niitä ollenkaan tai pitää vain sotkuna. Itse kyllä kiinnitän niihin erityisesti huomiota. Tuo harmaa hyvin huomaamaton Space Invaders (siis ne kaakeli/mosaiikkijutut) oli hieno ja hienostunut vanhan oopperan vieressä, tyyliin sopiva. Ja nuo naamat on joku melko uusi juttu. Jostain kyllä löysin niistäkin tietoa, mutta jo kadotin tiedon.

Tuntuu että suomessa ei arvosteta ollenkaan tällästa.

Marika kirjoitti...

Pikaista paranemista Suvi! Ei ole kiva olla kipeänä. Vaikka kiva kun sulla oli aikaa sitten tehdä tämä postaus :) Katutaide on kyllä tosi hauskaa piristystä, harmi ettei Suomessa kovin paljon tuollaista näe. Kaipa täällä ollaan sen verran konservatiivisia että graffitit sun muut tarkoittavat vain töhrimistä. Vaikka minusta ne graffitit on useinkin niin paljon hienompia kuin tylsä harmaa betoniseinä!