2008-12-14

Taikinaa suu täynnä

Tämäpäivä on mennyt leipoessa. Tein Muumitalo-piparkakkutaloon osat valmiiksi. Ja kun sitä taikinaa jäi, niin tein vielä pikkutalon osat. Ne olis sitten ensiviikolla tarkoitus kasata. Tein toisen piparitaikinan vähän eri ohjeella jonka löysin leivontakirjastani. Nimi oli Ranskalaiset piparit, en kyllä yhtään tiedä onko joku perinteinen resepti vaiko vain keksitty hieno nimi. Mutta jokatapauksessa erittäin hyviä tuli, mielestäni paljon parempia kuin tavalliset. Myös yhden hedelmävuokakakun leivoin. Sen pitää antaa tekeytyä vielä pari päivää ennenkuin voi maistaa.
Kaiken tämän leipomisen ja taikinan syönnin jälkeen oli pakko lähteä liikkumaan. Käytiin pojan kanssa potkukelkalla reilu neljän kilometrin lenkki. Hyvin luisti.


Eilen illalla olin serkullani. Myös hyvä ystävämme oli paikalla. Serkkuni teki herkullisia kanatortilloja (Paistettuja kanafile suikaleita, jäävuorisalaattia, tomaattia, paprikaa, ananasta ja kermaviilikastike. Tortillalätyt paahdettin leivänpaahtimessa.) Ja möyhemmin katsottiin leffa. Oikein onnistunut ilta.


Elokuvana oli tänävuonna ilmestynyt toimintakomedia Hancock. En ole mikään Will Smith fani, mutta tässä hän oli kyllä hyvä. Olikein viihdyttävä pätkä vähän toisenlaisesta supersankarista.


2 kommenttia:

Laiza kirjoitti...

Voisitte joskus tulla koko kööri tänne käymään. Tai sitten mun pitäs tulla sinne, tai jotain.

Suvi kirjoitti...

Olis kyllä kiva tulla käymään sielä sun tykönä. Voisin viä lapset vaikka Isonevalle siks aikaa. En tiä miten täsä joulunaikaan, mutta aikaki sitte uuen vuojen puolella.