2009-12-22

Elokuvia

Muutama elokuva on tullut taas katsottua. Näiden lisäksi vielä Naiset (ei juuri mitään sanottavaa, perusviihdettä), Stalking Santa (huono mukadokumentti joulupukin metsästämisestä) ja aina yhtä ihana Lumottu (jospas meilläkin kävis siivous nopeammin kun kutsuis vähän apua ikkunasta laulamalla).Lukija (2008). Ohjaus Stephen Daldry ja pääosissa Kate Winslet, David Kross ja Ralph Fiennes. Kauan ajattelin että en jaksa katsoa tätä ollenkaan. Mutta onneksi sitten katsoin. Kaunis ja koskettava. Loistavat näyttelijät, ei Winslet turhaan sitä Oscaria saanut. Ja vaikka aihe on vakava, ei elokuva ollut silti liian raskasta katsottavaa. Kauniit värit jäi myös mieleen. Ehdottomasti katsomisen arvoinen.


Gamer (2009). Ohjaus Mark Neveldine ja Brian Taylor, pääosassa Gerard Butler. Itse en ole koskaan pelannut pelejä (tasohyppelyitä ja vastaavia lukuunottamatta), mutta mielestäni palaaminen/peli näytti oikealta. Ja vaikka tämä nyt on ehkä aivotnarikkaan elokuva, niin pakko myöntää että pidin erittäin paljon. Välillä tapahtumat oli niin outoja, että pakkohan niistä oli tykätä. Myös visuaalisesti hieno. Suosittelen, mutta älkää ottako liian vakavasti.

Tyttö joka leikki tulella (2009). Ohjaus Daniel Alfredson ja pääosissa Noomi Rapace ja Michael Nyqvist. Ei kyllä aivan ensimmäisen osan veroinen, mutta erittäin hyvä silti. Karu elokuva kovia kokeneesta naisesta. Tämä trilogia kannattaa kyllä katsoa. Kyllä ne tuolla naapurimaassa osaa elokuvia tehdä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, Gamer on loistavaa aivot narikkaan viihdettä ja Butleria nyt katsoo vaikka leipää leipomassa ;O) Itse pidän enemmän ruotsalaisista kuin suomalaisista elokuvista, en tiedä mistä tämä johtuu mutta tuo Millenium-trilogia on kyllä hyvä!

Paivi kirjoitti...

Paljon olet taas ehtinyt katsoa :)

Minulla on *edelleen* Lukija näkemättä, ihan hävettää... Gameria en ole nähnyt, mutta tuosta Tyttö joka leikki tulella olen samaa mieltä: ykkösosa oli paras. Sitten tulee kolmonen ja kakkonen oli mun mielestä trilogian heikoin lenkki.