2010-03-15

Elokuvia

Miehellä oli kahden viikon talviloma, joten elokuvat valittiin sen mukaan. Romanttiset hömpät jäi siis väliin. Muutama elokuva tuli katsottua myös uudestaan, mies kun ei niitä ollut vielä nähnyt (Wolverine, Hancock, RocknRolla ja Public Enemies). Loistavie elokuvia on siis tullut katsottua.


Pilvilinna joka romahti (2009). Ohjaus Daniel Alfredson ja pääosissa Noomi Rapace ja Michael Nyqvist. Hieno päätäsosa loistavalle trilogialle. Tykkäsin tästä jopa enempi kuin ensimmäisestä osasta Miehet jotka vihaavat naisia. Hienoa näyttelijätyötä varsinkin Noomi Rapacelta. Elokuvan pitkästä kestosta huolimatta, tarina jaksoi kiinnostaa loppuun asti. Suosittelen katsomista, mutta kannattaa katsoa kaikki kolme elokuvaa järjestyksessä.


Largo Winch (2008). Ohjaus Jérôme Salle ja pääosissa Tomer Sisley ja Kristin Scott Thomas. Keskiverto viihdyttävä seikkailuelokuva. Selvästi huomaa taas eron amerikkalaisiin vastaaviin verrattuna. Kannattaa katsoa edes vaihtelun vuoksi.
Coco Avant Chanel (2009). Ohjaus Anne Fontaine ja pääosassa Audrey Tautou. Hienosti näytelty, kauniisti kuvattu ja tarinakin oli miellyttävä. Mutta joku jäi uupumaan. Ehkä junnasi paikallaan liian pitkään. Keskiverto draama. Audrey Tautou oli hyvä, niinkuin on kaikissa rooleissaan. Aiemmin näkemäni Coco Chanel, kaksiosainen tv-elokuva oli mielestäni parempi, vaikka saman tyylinen. Ranskalaisia elokuvia kannattaa silti katsoa aina.


Kaiken se kestää (2008). Ohjaus Fred Cavayé ja pääosissa Vincent Lindon ja Diane Kruger. Nainen joutuu vankilaan syyttä. Mies haluaa hänen ulos, jopa laittomin keinoin. Hyvin ranskalainen elokuva. Rauhallisen hieno ja jännittävä. Katsomisen arvoinen.
Lainkuuliainen kansalainen (2009). Ohjaus F. Gary Gray ja pääosissa Gerard Butler ja Jamie Foxx. Välillä melko raakakin toimintaelokuva kunnollisesta miehestä, joka kostaa perheensä väkivaltaisen murhan. Gerard Butler sopii juuri tällaisiin rooleihin hienosti, toiminta on hänen lajinsa. Ainut miinus elokuvassa oli täysin typerä loppu. Silti katsomisen arvoinen.


The Hurt Locker (2008). Ohjaaja Kathryn Bigelow ja pääosassa Jeremy Renner. Hieno ja erilainen sotaelokuva. Varmasti heidänkin mieleen jotka ei sotaelokuvista pidä. Vertasin tätä paljon Merijalkaväen mieheen, yhteen suosikkielokuvistani, ja ei tämä kyllä sen veroinen ole. Kaikin puolin hyvä elokuva. Ja hienoa että naisohjaaja sain vihdoin Oscarin. Kannattaa katsoa.


Sherlock Holmes (2009). Ohjaus Guy Ritchie ja näyttelijöinä Robert Downey Jr., Jude Law ja Rachel McAdams. Yksi suurista suosikeistani Robert Dawney Jr. sopii Holmesin rooliin mahtavasti, vähän sekopäisiä ja omituisia molemmat. Myös Jude Law oli hyvä jäykistelevänä Watsonina. Ja heidän kemiansa toimii hyvin yhteen. Odotin paljon sekavampaa Guy Ritchie tyyliä, josta siis pidän, mutta tämä olikin melko tasainen hänen ohjaamaseen. Visuaalisestikkin hieno elokuva. Sanoisin jopa loistava.

5 kommenttia:

tiinanen kirjoitti...

Mun pitäis kans katsoa toi Lainkuuliainen kansalainen. Sitä on moni kehunut, mutta lähes yhtä moni on myös maininnut typerästä loppuratkaisusta (jota en siis onneksi vielä tiedä).

Millenium-trilogian kanssa mulla on pieni ongelma. Noita leffoja on kehunut suunnilleen kaikki vastaantulevat ja joskus aloin katsomaan sitä ekaa. Mutta mä en tosiaan pysty katsomaan mitään, missä on seksuaalista väkivaltaa, joten se leffa jäi sitten kesken. Eli se niistä leffoista. Onko noissa kahdessa jatko-osassa jotain missä raiskataan naisia yms? Että uskaltaisinko katsoa niitäkään?

Jos Coco kiinnostaa vielä, niin on olemassa elokuva Coco Chanel ja Igor Stravinsky, joka kans ilmestyi tässä vuoden sisällä.

Sherlock Holmes oli mun mielestä ihan sairaan hyvä! :)

Suvi kirjoitti...

Muistaakseni tuon Millenium trilogian kahdessa viimeisessä ei ollut mitään seksuaalista väkivaltaa. Mutta väkivaltaa kyllä muissa muodoissa. Tuo ensimmäinen oli tosiaan raaka, ja välillä melko inhottavaakin katsottavaa.

Tuota kolmatta Coco Chanel elokuvaa en ole vielä kerennyt katsoa, mutta aikaomus kyllä olis.

Sari kirjoitti...

Paljon hyviä leffoja olet katsonut. Mä olen nyt lyhyen ajan sisällä nähnyt Larssonin trilogian kaksi ekaa leffaa, tuon kolmannen kun vielä löytäis jostain.

Coco Avant Chanelin haluaisin nähdä myös, Audreay Tautou kun on yksi suosikkini. Ja ihan muutenkin Coco Chanelin elämä kiinnostaa, vaikka siitä nyt on täälläkin tullut monenlaisia leffa- ja tv-sarja-versiota.

Paivi [Hangman's Joke] kirjoitti...

Minäkin muuten tykkäsin tuosta Kaiken se kestää -leffasta. Siinä oli hieno loppu :)

Lainkuuliainen kansalainen sai minulta vaan kaksi tähteä juuri sen totaalisen tyhmän lopun takia. Kelpo toimintapläjäys, mutta oli pilattu sellaisella lopulla. Pöh.

Minä rakastin Miehet jotka vihaavat naisia -leffaa (hypistelin sen blu-raytä tänään Anttilassa, mutta en vielä raskinut ostaa), ja jatko-osatkin olivat kelpoelokuvia, joskaan eivät minun kirjoissani yllä ekan tasolle. Noomi Rapace on uskomaton - kaikki Roger Ebertit on sitä kehuneet viime aikoina.

Suvi kirjoitti...

Millenium-trilogian viimeinen osa, Pilvilinna joka romahti oli mielestäni jopa ykkösosaa parempi. Toki ne kaikki kolme on melko erilaisia, vaikka samaa sarjaa onkin. Kaikissa on vähän eri tunnelma. Tuo Miehet jotka vihaavat naisia on kyllä kaikista julmin ja raaoin. (Raaka, miten se taipuu? Raaka, raaempi, raaoin?)