2010-03-27

Elokuvia

Taas on tullut katsottua läjä elokuvia. Santa Annan ihmeen tuli katsottua pitkälti Gordon-Levittin pikkuroolin vuoksi, mutta elokuva olikin aika hieno sota tarina. Hyvä että tuli katsottua. Banlieue 13 - 13th District vuodelta 2004 oli aivan kiva pieni ranskalainen toimintapläjäys. Suomalainen Postia pappi Jaakobille oli myös hieno. Hyvin pienillä asioilla saatiin aikaan tietty tunnelma. En kuitenkaan jaksaisi katsoa uudestaan.


Killshot (2008). Ohjaus John Madden ja näyttelijäinä Mickey Rourke, Diane Lane, Joseph Gordon-Levitt ja Thomas Jane. Aloin katsoa tätä vain Joseph Gordon-Levittin takia, joka tekikin hienon roolin pikkupahiksena, mutta elokuva oli muutenkin aivan hyvä. Varsinkin Mickey Rourke oli mieleeni. Yllättävän hyvää trilleriviihdettä. Tämäkin kannattaa katsoa, ainakin jos pitää näyttelijöistä.


The Lookout (2007). Ohjaus Scott Frank ja pääosissa Joseph Gordon-Levitt ja Matthew Goode. Hieno ja vähän erilainen trilleri. Ja vaikka juoni pyörii rikoksen ympärillä on elokuvassa enempikin kyse jaloille pääsystä onnettomuuden jälkeen ja elämästä selviämisestä. Suosittelen.
(500) Days of Summer (2009). Ohjaus Marc Webb ja pääosissa Joseph Gordon-Levitt ja Zooey Deschanel. Ihana elokuva rakkaudesta. Surullinen ja onnellinen samaan aikaan. Hienot näyttelijät. (Tästä alkoi Joseph Gordon-Levitt kierre. Uskomatonta miten paljon hän on nuren Heath Ledgerin oloinen ja näköinen.) Tästä jää hyvä olo moneksi päiväksi päälle. BD versiossa oli myös paljon kivaa lisämateriaalia. Pakko ostaa omaksi. Katsokaa ja ihastukaa.


Unelmien sielunmessu (2000). Ohjaus Darren Aronofsky ja pääosissa Jared Leto, Ellen Burstyn ja Jennifer Connelly. Mahtavat näyttelijät. Raastava elokuva riippuvuudesta, ykdinäisyydestä ja unelmista. Loistava, karu ja ahdistava. Kannattaa kyllä katsoa.
Jennifer's Body (2009). Ohjaus Karyn Kusama ja pääosissa Megan Fox ja Amanda Seyfried. Hieno kauhukomedia, joka on yllättäen visuaalisestikkin hieno. Pidin enempi Amanda Seyfridin roolista (joka on kyllä kaukana Mamma Mia! elokuvan roolista). Olis kyllä kiva nähdä Adam Brody kovisrokkarina mustine kajaleineen. Tämäkin kannattaa katsoa.


Perhosvaikutus (2004). Ohjaus Eric Bress ja J. Mackye Gruber, pääosissa Ashton Kutcher ja Amy Smart. Mielenkiintoinen elokuva. Jos olisin olisin tutustunut Kutcheriin tämä elokuvan kautta, voisin jopa pitää hänestä. Ainut miinus elokuvassa oli loppu (en kyllä tiedä jos katsoin jonku vaihtoehtoisen lopun oikean lopun sijasta). Kannattaa katsoa jos ei vielä ole nähnyt tätä.


Haarautuvan rakkauden talo (2009). Ohjaus Mika Kaurismäki ja pääosissa Elina Knihtilä, Hannu-Pekka Björkman ja Anna Easteden. Lostava hyvällä huumorilla tehty vakava komedia. Aiva mahtavat näyttelijät joka rooleissa. Ei niin suomalainen. Välillä sai nauraa vedet silmissä. Kyllä suomalaisetkin välillä osaa. Kannattaa ehdottomasti katsoa.2012 (2009). Ohjaus Roland Emmerich ja pääosissa John Cusack ja Amanda Peet. Maailmanloppu elokuva huonoimmillaan (saman ohjaajan The Day After Tomorrow, on yksi lemppareistani). Kaikki kliseet oli ämpätty samaan elokuvaan. Myös aivan liian pitkä, melkein nukahdin lopussa. Jos turha tunteellisuus olisi jätetty pois, ja tehty suosiolla päätön toiminta/katastrofielokuva, olisi taso ehkä hiukan noussut. Myös hyvät näyttelijät oli tässä jotenkin aivan surkeita. Älkää katsoko.

6 kommenttia:

Paivi [Hangman's Joke] kirjoitti...

Voi vitsi, että sinä ehdit katsoa paljon elokuvia! Hurja määrä taas :)

Unelmien sielunmessu on yksi masentavimpia - mutta samalla myös hienoimpia - elokuvia mitä muistan.

500 days of Summer oli kieltämättä ihana ja ihanan erilainen romcom.

2012 on leffa, jonka olen ihan suosiolla toistaiseksi jättänyt katsomatta. Eikä sinunkaan kommentin jälkeen mielenkiinto paljoa nouse ;-)

Haarautuvan rakkauden talon näin viime kesänä ja toisaalta tykkäsin, toisaalta en. Siinä oli paljon hauskoja kohtia, mutta loppu vedettiin niin överiksi, ettei ihan sopinut minun mielestä kokonaisuuteen.

Suvi kirjoitti...

Melkein joka ilta tulee katsottua joku elokuva, kun lapset (ja mieskin) on mennyt nukkumaan. Telkkaria katson tosi vähän. Ja ne ohjelmata jotka haluan nähdä, tallennan boxille ja katson sitten sieltä kerralla pois.

Paivi [Hangman's Joke] kirjoitti...

Hei ajattelin tarkistaa kun tuli muuten mieleen, että onhan sinulle tullut perille se edellisessä Disney-arvonnassani voittamasi dvd? Ne kun lähetetään sieltä Disneyltä suoraan niin minä en tiedä siitä mitään.

Suvi kirjoitti...

Perille tuli. Muistaakseni melko nopeaakin vielä.

Paivi [Hangman's Joke] kirjoitti...

Hieno juttu :)

Anonyymi kirjoitti...

Unelmien sielunmessu on yksi lemppareistani ;O) Jennifer's Bodya olen suositellut järjestään kaikille, minusta se on todella hieno ja hauska kauhuleffa! ja se Adam siinä, sen pitäisi useammin tehdä tuollaisia rooleja...