2009-11-01

Hassut lasit naamalla

Eilen vietettiin Halloween iltaa ystävien kanssa. Melko perinteinen lauantai se silti oli, katsottiin elokuva, herkuteltiin ja puhuttiin paljon. Toki serkku oli koristellut vähän kotia kummituksilla ja muilla otuksilla.Elokuvana katsottiin coraline ja toinen todellisuus (2009). Elokuvan on ohjannut Henry Selick ja se pohjautuu Neil Gaimanin kirjaan. Itse tarina on jännittävän satumainen ja hienosti toteuttettu. Mutta huikaisevaksi elokuvan tekee se miten se on tehty. Nukkeanimaatio on tehty stop motion tekniikalla, jossa kaikki likkeet on tehty oikeasti nukkeja liikkuttemalla. Sekunissa 24 erilaista asentoa. Myös kaikki vaatteet, hiukset suunliikkeet ja kaikki muu. Aivan valtava homma. Ja eloluvassa kyllä näkee tuon hienon työn jäljen. Katsottiin elokuva vielä 3D versiona (lasit tuli mukaan ostaessa), sekin oli huikean näköistä ja toimi oikein hyvin kotonakin katsoessa. Blu-ray levyllä oli myös paljon mielenkiintoisia extroja mm. making off jossa näytettiin miten nukkeja liikutellaan. Kannttaa katsoa. Ja kannattaa kyllä ostaa myös omaksi.


Image and video hosting by TinyPic
Mekko- KappAhl
Villasukat- itse tein
Panta- KappAhl Vintage Stories

5 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Heips! Nämä sinun kuvat ei oikein meinaa nykyään aueta.. onko lie vika minun koneella vai missä..?

Marika kirjoitti...

Mulla näkyy kyllä kuvat ihan hyvin. Onko sulla miten nopea yhteys Heli?

Kuulosti ihan kiinnostavalta tuo nukkeanimaatio-elokuva. Ja kaunis mekko/tunika! Mulla on työn alla tunika itselleni, mutta katsotaan nyt mitä siitä tulee :D

Suvi kirjoitti...

Toivottavasti saat kuvat aukeamaan Heli.

Mun pitäis kans ottaa kaavat jostain hyvästä tunikamekosta ja tehdä sitten niitä useampi. Tykkään käyttää mustia tai muita tummia värejä, ja kaupassa yleensä on jotain kuvioita ja väärän mallisia.

Heli kirjoitti...

Kyllä mulla ihan suht nopea yhteys on, mutta ilmeisesti se on viime aikoina tökkinyt. Tänään aukes nääkin kuvat kyllä joten mikä lie vaivasi konettani..

Suvi kirjoitti...

Hyvä että onnistui kuvien katselu. Itselläni on mokkula, ja jokus saattaa kestää vähän kauemmin kun jotkut kuvat aukeaa.