2010-01-30

1982

Kun niin moni muukin, päätin minäkin tehdä listaa saman ikäisistä näyttelijöistä. Kovin paljon ei kyllä huippuja löytynyt. Ehkä minunkin vuosi oli joku väliinputoaja.


Kirsten Dunst (s. 30. Huhtikuuta New Jersey, USA). Näistä näkemistäni hänen töistään pidän: Veren vangit, Virgin suicides, Spider-Man, Mona Lisa smile, Wimbledon, Elizabethtown, Tahraton mieli, Marie Antoinette ja How to Lose Friends & Alienate People. Aika pitkä lista mukavia elokuvia. Myös hänen oma tyylinsä on pukeutumistyylinsä on yleensä makuuni. Silti hänessä on joku pikku juttu joka aina ärsyttää.

Anne Hathaway (s. 12. Marraskuuta New York, USA). Hyvä näyttelijä on hänkin. Ja koko ajan parantaa roolejaan. Tässä hänen töitään: Prinsessapäiväkirjat, Brokeback Mountain, Paholainen pukeutuu Pradaan, Jane Austenin jalanjäljillä, Passengers, Morsianten sota ja When Rachel Getting Married. Tänävuonna odotan kovasti näkeväni hänet Valkoisena Kuningattarena elokuvassa Alice in Wonderland. Näyttelijänä hän uskaltaa olla mukana kevyemmissäkin rooleissa, mutta myös vakavasti otettavia elokuvia on jo useita. Hänestä on helppo pitää.Seth Rogen (s. 25. Huhtikuuta Vancouver, Kanada). Hänestä en kyllä aluksi pitänyt oikeastaan yhtään. Joku hänessä silti on. Elokuvia (joista en kyllä kaikista tykkää, vaikka Seth on rooleissaan hyvä): Paksuna, Superbad, Pineapple Express, Zack ja Miri puuhaa pornoo ja Funny People.

Cam Cigandet (s. 16. elokuuta Washington, USA). Itselleni Cam tuli tutuksi sarjasta O.C., jossa hän esitti pahispoika Kevin Volchokia. Mutta kaikille hän taisi tulle tutuksi viimeistään Twilightista verenhimoisena vampyyrinä. Myös Never Back Down ja The Unborn on hänen töitään, mutta ne on kyllä itselläni vielä näkemättä. Häneltä on myös tulossa monta elokuvaa tulevaisuudessa, ainakin IMDb:n mukaan.


Myös Jessica Biel, Elisha Cuthbert, Anna Paquin, Lacey Chabert ja Jay Baruchel on syntynyt samana vuonna. Vuoden tuottoisin elokuva oli E.T. Hugh Grand teki ensimmäisen elokuvansa nimeltään Privileged. Myös Angelina Jolie teki elokuvadebyyttinsä elokuvassa Lookin' to Get Out. Telkkarissa alkoi pyöriä Ritari Ässä.

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Ensinnäkin Suvi, voi kun sinä olet nuori!

Ja ovathan nuo mainitsemasi nuoret näyttelijättäret, Dunst ja Hathaway kuitenkin varsin nimekkäitä, joista jälkimmäinen on aika lailla nouseva tähti ;-)

Suvi kirjoitti...

No onhan Hathaway kyllä erittäin hyvä näyttelijä, samoin kun Dunst. Ja molemmista vielä tykkään paljon. Mutta tuntui silti olevan aika vähän ikäisiäni näyttelijäitä, jotka olisi jo tehnyt useamman lupaavan elokuvan.

Paivi kirjoitti...

Minulle edelleenkin kaikki 80-luvulla syntyneet ovat ihan pikkulapsia ;-)

Hathaway on loistava nuori näyttelijä, jolta odotan ehdottomasti vielä paljon! Rachel getting married on yksi hänen parhaimpia roolejaan. Ja kieltämättä nyt kovasti odotetaan täälläkin Liisaa ihmemaassa :)

Minulla on Seth Rogeniin joku pehmeä kohta. Monissa rooleissaan hän on todella söpö, mutta kieltämättä ei kaikissa - esim Ostarin superstevarista en pitänyt lainkaan.