2010-01-26

elokuvia

Muutama elokuva. Näiden lisäki katsoin elokuvan Deat like me joka oli aivan hauska, My Best Friend's Girl oli vain huono, mutta Year One oli aivan kamala. Serkkuni kiteyttää asian hyvin.Sooloilua (2007). Ohjaus Lauri Nurske ja pääosissa Saija Lentonen, Kari-Pekka Toivonen ja Kristiina Elstelä. Täytyy nyt heti alkuun tunnustaa, että en pidä yleensä suomalaisista elokuvista. Joku niissä tökkii ja pahasti. Tämä oli ehkä romanttinen komedia, siis suomalaisittain. Juoni oli aivan perustoimiva. Kuvauskin oli aivan hyvä. Näyttelijöistä kyllä puuttui jokin pikkujuttu, paitsi Elstelästä joka oli aivan loistava. Puvustus ja lavastuskin oli aivan onnistuneet. Mutta yleinen vika suomalaisissa elokuvissa on ääni. Musiikki ja muu äänimaailma kyllä kuuluu hyvin, mutta ihmisten puheääni jää lähes kuulumattomiin. Äänet täytyy pitää todellä suurellä että puheesta saa selvää. Pakko myöntää, että tämä oli kyllä kaikin puolin aivan katsottava ja jopa hauska elokuva.

Once (2006). Ohjaus John Carney ja pääosissa Glen Hansard ja Markéta Irglová. Lämminhenkinen irkku musiikkidraama. Kauniita kappaleita hienosti soitettuna. Erittäin hyvin onnistunut pienellä rahalla tehty elokuva. Näyttelijät on uskottavia ja juonikuvitkin on kohdallaan. Kannattaa katsoa.Funny people (2009). Ohjaus Judd Apatow ja pääosissa Adam Sandler ja Seth Rogen. Periatteessa aivan hauska elokuva. Mutta jokin tässä tökkii. Tuntuu kuin olisi pitänyt väkisin tehdä hauska elokuva. Ja tällä sisällöllä aivan liian pitkä kesto (146 min). Sitäpaitsi en tykkää Adam Sandlerista oikeastaan yhtään. Keskiverto jenkkikomediaa. Harvoin tykkään tämän genren elokuvista.


Hot Fuzz (2007). Ohjaus Edgar Wright ja pääosassa Simon Pegg. Brittikomediaa parhaimmillaan. Loistavat näyttelijät ja hienosti kuvattu. Juoni ei mikään hirmu mutkikas ole, mutta tapahtumat menee melko erikoisiksi yllättäen. Ehdottomasti katsontalistalle, jos on vielä näkemättä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hot Fuzz on ihan guru leffa, ei niin hyvä kuin Shaun of the Dead mutta kelpoa jatkoa saman tekijäkunnan luomana...Naurattaa ihan sikana, loistavat näyttelijät!

Paivi kirjoitti...

Once on tosi suloinen elokuva ja Hut Fuzzista tykkäsin myös, todella hauska! Sooloilua on näkemättä (ja lukematta) samoin kuin tuo Funny people.

Paivi kirjoitti...

Siis HOT Fuzzista - sori näppihäiriö :)