2010-01-19

Elokuvia

Muutama elokuva tuli katsottua toiseen kertaan, aina mukava Ensemble, c'est tout ja myöskin aivan hauska Yö museossa. Dirty Pretty Things ei ollut melestäni yhtään hyvä ja Les poupées russes oli oikein viihdyttävä ranskalainen elokuva. Molemmissa elokuvissa oli yksi lempinäyttelijäni Audrey Tautou. Tässä sitten ne muut katsomani elokuvat pienillä kommenteilla varustettuna.Sunshine Cleaning (2008). Ohjaus Christine Jeffs ja pääosissa Amy Adams ja Emily Blunt. Draamakomedia karulle siivousalalle ajautuvista siskoksista. Hienosti kuvattu tarina. Elokuvassa viehätti pikkukaupunkimaisuus ja karuus. Amy Adams on yleensä aina hyvä näyttelijä, niin nytkin. Rauhallinen ja turvallinen elokuva.How to Lose Friends & Alienate People (2008). Ohjaus Robert B. Weide ja pääosissa Simon Pegg, Kirsten Dunst ja Megan Fox. Komedia lontoolaistoimittajan työstä New Yorkin saurapiireissä. Ei mikään täysin hulvaton komedia, mutta hyvin nauratti silti useaan otteeseen. Simon Peggiä ei vain voi ottaa tosissaa. Kannattaa katsoa.Wrestler (2008). Ohjaus Darren Aronofsky ja pääosissa Mickey Rourke ja Marisa Tomei. Kovat ennakkoluulot oli tätä elokuvaa kohtaan (en ymmärrä lajin päälle ollenkaan). Ehkäpä juuri sen takia sitten olikin yllättävän hyvä. Koskettava ja melko järkyttäväkin draama ammattipainijan elämästä. Ja kyllähän se Rourke oli erittäin uskottava ja taitava roolissaan. Kannattaa katsoa, ennakkoluuloista huolimatta.

Tapahtui Vegasissa (2008). Ohjaus Tom Vaughan ja pääosissa Cameron Diaz ja Ashton Kutcher. Arvatakkin saattaa mitä siellä vegasissa tapahtuu. Elokuva kertookin enempi siitä mitä tapahtuu Vegasin jälkeen. Kutcherista huolimatta aivan mukava elokuva. Paljon hauskoja kohtauksia mutta ei silti koko ajan pelkkään nauramista. Täysin ennalta arvattava romanttinen komedia (niinhän ne aina on), mutta silti viihdyttävä.


State of play (2009). Ohjaus Kevin Macdonald ja pääosissa Russell Crowe, Ben Affleck ja Rachel McAdams. Viihdyttävä poliittinen trilleri. Russel Crowe oli erittäin hyvä renttutoimittajana ja hänestä oli helppo tykätä. Myös McAdams teki hyvän roolin. Ei yhtään tylsä, kuten genren elokuvat yleensä. Ehdottomasti katsomisen arvoinen.

4 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Huomaa kyllä, että uusi työpaikka vaikuttaa leffojen katseluun :) Hurja määrä katsottuja!

Minulla on tuo Sunshine cleaning vielä näkemättä. Olen kuullut siitä oikeastaan vain positiivisia kommentteja ja haluaisin nähdä sen.

How to lose friends... oli minulle vähän pettymys. Odotin siltä paljon enemmän. Wrestler pitäisi varmaan joskus katsoa uusiksi. Näin sen nimittäin vuosi sitten Nykin reissulla hotellin telkusta ja dialogista taisi mennä jonkin verran ohi.

Suvi kirjoitti...

Tuo How to lose frieds olis kyllä voinut olla niin paljon parempi. Mutta silti aivan kelpo komedia.

Nyt voi katsoa sellaisiakin elokuvia, mitä ei muuten tulisi katsottua. Esimerkiksi tuota Wrestleriä tuskin olisin lähtenyt vartavasten vuokralle hakemaan. Ja muutenkin huomaa sellaisi elokuvia mitkä on jäänyt täysin huomaamatta. Niitä voi sitten katsoa mielenkiinnon mukaan.

Sari kirjoitti...

Haa, nyt löysin pitkästä aikaa tänne blogiisi. Pitääpä lisätä seurattaviin, niin osaan tänne toistekin.

Näistä leffoista ykkössuosikkini on Sunshine Cleaning sekä kovana kakkosena Wrestler. State of Play oli mielestäni myös hyvä, Tapahtui Vegasissa ihan ok, tuota How to Lose Friends etc. en ole nähnytkään. Pitääpä lisätä katsottavien listaan.

Viikonlopputerkuin Sari

Suvi kirjoitti...

Mukavaa Sari, että löysit tänne. Melko hiljaista täällä kyllä on ollut, kun nykyään olen töissä (joka siis on hyvä asia). Wrestler kyllä yllätti aivan täysin, ja jopa jäi päähän pyörimään useaksi päiväksi.