2010-10-08

Elokuvia

Olenhan minä elokuvia katsonut, vaikka en niistä ole mitään kirjoittanut. Aika vähän kyllä, kun on ollut muka kaikkea muuta. Ja nyt on tullut katsottua paljon jo ennen näkemiäni elokuvia kuten Puhallettu 60 sekunnissa (hyvää toimintaa ja hienoja autoja), Fight Club (aina hyvä, yksi parhaista), Reality Bites (erittäin viihdyttävä teiniajan ihanuus), Catch & Release (ihana romanttinen draama joka kannaattaa katsoa Timothy Olyphantin takia), Kahden viikon iskuaika (hyvä romkom kera Hugh Grant ja Sandra Bullock) ja Kick-Ass (loistava kaikin puolin). No mutta tässäpä jotain uusiakin.


Noidan oppipoika - The Sorcerer's Apprentice (2010). Ohjaus Jon Turteltaub ja pääosissa Nicolas Cage ja Jay Baruchel. Oikeasti erittäin viihdyttävä elokuva. Paljon kohtauksia joissa sai nauraa, tarina oli kiva ja näyttälijätkin oikein miellyttäviä. Jay Baruchel oli loistava omassa norttiroolissaan ja kyllä Nicolas Cagekin oli hyvä. Oikein mukavaa kevyttä katseltavaa, katson varmasti toisenkin kerran. Sai hymyn huulille.

An Education (2009). Ohjaus Lone Scherfig ja näyttelijöinä Carey Mulligan, Peter Sarsgaard, Alfred Molina ja Olivia Williams. Hieno kuvaus 60-luvusta ja nuoresta tytöstä. Elokuva on kaunis ja herttainen, ja sai ainakin minut jotenkin hyvälle tuulelle, aiheestaan huolimatta. Carey Mullingan on hyvä roolissaan, mutta ei silti Oscarin arvoinen. Peter Sarsgaardista tykkää kovasti, ja hän oli tässäkin hyvä, vaikka hänen osallaan oli taas ehkä vähän ihnottava rooli. Jostan syystä roolihahmo ei tuntunut silti inhottavalta, vaan kävi ehkä vähän sääliksi. Alfred Molina oli loistava tiukkana isänä ja Olivia Williams opettajana. Tykkäsin kyllä paljon.
The Runaways (2010). Ohjaus Floria Sigismondi ja näyttelijöinä Kristen Stewart, Dakota Fanning ja Michael Shannon. Yllättävän rauhallinen elokuva aiheesta huolimatta. Kristen Stewart oli parempi mitä olen häneltä aiemmin nähnyt, mutta silti melko jäykkä, vaikka se ehkä kuului jälleen kerran hän rooliinsa. Olisi kyllä kiva nähdä häntä vähän erilaisissa osissa. Mutta Dakota Fanning oli aivan loistava ja vei kyllä ainakin minun huomioni elokuvassa täysin. Myös Michael Shannon oli hyvä tyttöjen opettajana/managerina. Myös ajankuva oli hieno vaatteineen, meikkeineen ja hiustyyleinen. Musiikkikin oli hyvää, joudun ehkä lataamaan Cherry bombin iTunesista itselleni. Kannattaa katsoa, jos aihe vain yhtään kiinnostaa.


Peacock (2010). Ohjaus Michael Lander ja näyttelijöinä Cillian Murphy, Ellen Page ja Susan Sarandon. Erilainen ja ehkä vähän outo draama/trilleri. Cillian Murphy oli erittäin hyvä erikoisessa roolissaan. Ja koko elokuva oli mielestäni hänen varassaan. Ei mikään iloinen hyvänmielenelokuva missään tapauksessa, mutta kannattaa kyllä katsoa.

4 kommenttia:

bubble kirjoitti...

An Educationia oon yrittänyt vuokrata jo puolisen vuotta, mutta ei oo löytynyt. Jokohan nyt valikoima Makuunissa olis parantunut? Tahtoo nähdä!!

Samoin Peacock kuulostaa mielenkiintoiselta, eikä vähiten nimenomaan Cillian Murphyn takia.. Sen sijaan Stewart ei kiinnosta (vaikka leffa varmaan pitää joskus katsoa ihan vaan sen vuoksi, että näkisi onko tytöstä muuhunkin kuin idiootti-Bellan rooliin) ja Noidan Oppipojastakaan en usko pitäväni. Siitä huolimatta, että hyvät arvostelut sulta saikin :)

Suvi kirjoitti...

Tuo An Education tuli vuokralle vasta 29.09., joten nyt pitäis kyllä löytyä Makuunistakin. Kannattaa katsoa.

Anonyymi kirjoitti...

Jay Baruchel on musta niin ihana ;O) kaikki nämä muut on vielä näkemättä sillä ne on aina meidän Makuunista loppu ;O(

Suvi kirjoitti...

Meilläkään ei ole kuin muutama kappale nuita elokuvia, ja Peacockiakin vain yksi. Meillä ainakin voi varata elokuvia, varmaan Makuunissakin voi?