2010-10-29

elokuvia

Ja taas elokuvia. Katsottiin serkun kanssa Monty Pythoneista dokkaria, joten pakko oli katsoa myös yksi heidän elokuvansa. Monty Pythonin hullu maailma, loistavaa huumoria joka toimii vieläkin erittäin hyvin. A Good Year on aina ihana romanttinen draamakomedia. Kauniisti kuvattu elokuva Russell Crowen kera. Saa aina hyvälle tuulelle ja matkakuumeen aikaiseksi.


Haudattu (2010). Ohjaus Rodrigo Cortés ja pääosassa Ryan Reynolds. Draamaa ja trilleriä. Ryan Reynolds tekee hienon roolin. Vaikka elokuvassa ei näytetä muita näyttelijöitä kuin aiva pienenpienissä kohdissa ja äänenä, pysyy mielenkiinto koko ajan hyvin tiukasti Reynoldsin roolissa. Hienosti toteutettu ahtaus. Ei mikään suuri elokuva, mutta erittäin hieno silti. Ahtaanpaikankammoisten ei ehkä kannata katsoa tätä ollenkaan.
Wild target (2010). Ohjaus Jonathan Lynn ja näyttelijöinä Bill Nighy, Emily Blunt, Rupert Grint ja Martin Freeman. Loistava toimintakomedia. Kaikki näyttelijät erittäin hyviä. Bill Nighyn vakava huumori uppoaa ja Emily Blunt oli kiva nähdä vähän räväkämmässä roolissa vaihteeksi. Myös Rupert Grint oli kiva nähdä muuallakin kuin Pottereissa. Hyvää brittihuumoria, mutta myös vähän toimintaa. Kannaattaa ehdottomasti katsoa.
Ikuinen rakkaus (2004). Ohjaus Roger Michell ja näyttelijöinä Daniel Craig, Samantha Morton, Rhys Ifans, Bill Nighy ja Helen McCrory. Brittidraamaa hyvillä näyttelijöillä. Daniel Craig tekee erittäin hienon ja uskottavan roolin, kuten yleensäkkin. Rhys Ifans on myös hyvä rauhallisena ja häiriintyneenä miehenä. Erikoinen tunnelma läpi elokuvan. Monia hyvin kauniita kohtauksia, muutenkin kuvattu hienosti. Hyvä että tuli katsottua.

Välähdyksiä menneisyydestä (2008). Ohjaus Baillie Walsh ja näyttelijöinä Harry Eden, Daniel Craig, Olivia Williams, Jodhi May ja Felicity Jones. Täynnä hyviä näyttelijöitä oleva rauhallinen brittidraama. Pääosan elokuvassa esittää Harry Eden, vaikka luulin että isommassa roolissa olisi ollut Daniel Craig. Eden tekee kyllä niin vaikuttavan roolin, että sitä oli ilo katsoa. Mutta myös Craig oli hyvä rappioituneena tähtenä, joka palaa nuoruuden maisemiin. Ja vaikka Daniel Craig on paras Bond ikinä, sopii hän hyvin myös tällaisiin rooleihin. Visuaalisesti erittäin kaunis elokuva. Kannattaa katsoa.

5 kommenttia:

piparminttu kirjoitti...

Mä olen lapsena katsonut Monty Pythoneita ja sieltä on jäänyt muutamat kohtaukset tosi hyvin mieleen, mm. se missä haarniskamieheltä silpaistaa miekalla raajat irti yksi kerrallaan. Ei kuitenkaan traumaattisena juttuja, kuten se, kun Kummelissa heitettiin tikkaa kaverin selkään! (Siinä on pahin tv-traumani ikinä!) Pitäisipä vuokrata Monty Pythonit ja katsoa tuorein silmin joku kerta.

(Troijan hevonenkin on ikimuistoinen..)

tiinanen kirjoitti...

Mä tykkäsin Flashbackista kans. Ja Ikuinen rakkaus ja Wild Target on molemmat sellasia, joita oon harkinnut katsovani. Kiva kuulla mielipiteitä niistä, täytyykin laittaa korvan taakse. :)

bubble kirjoitti...

Voi että, kun saisin aikaseksi katsoa tuon Haudatun. Siellä se vaan nököttää to-do-listalla. Mutta kun haluaisin ihan teatteriin enkä nyt oikein ehdi enkä edes tiedä pyöriikö se enää siellä :/ Oh well.

Wild Target vois olla hauska nähdä genrestä huolimatta, Rupert Grintin takia.

Suvi kirjoitti...

Piparminttu, Monty Pythonit on loistavia. Itse en niitä muista pienenä katsoneeni. Mutta pitää nyt korjata tilanne. (Juon muuten just piparminttuteetä.)

Tiinanen, Välähdyksiä menneisyydestä oli jotenkin erityisen raikas elokuva, vaikka aihe olikin tavallaan aika raskas. Ja Daniel Craig on aina kiva.

Bubble, meidän teatterissa se pyöri tasan kaks viikkoa, kuten monet muutkin elokuvat. Jos haluaa nähdä jonkun teatterissa se on pakko käydä katsoon heti. Ja meillä ne tulee kaikenlisäks melko paljon suomen ensi-illan jälkeen. Paitsi kaikkein isoimmat elokuvat. Eli olen ehkä pienesti kateellinen isompien kaupunkien leffateattereille.

Anonyymi kirjoitti...

Tykkäsin itsekin Enduring Lovesta todella paljon ! Jatka ihmeessä bloggaamista leffoista, tosi kivoja postauksia.