2010-10-12

Tyyliaakkoset

Kauan sitten sain haasteen Piparmintulta listata tyyliaakkosset. Monissa muissakin blogeissa näitä on näkynyt, ja tottahan minäkin haluan tehdä omaa listaa. Listat on ihania. (Kuvat on ollut jo aiemminkin blogissani, mutta ne on sellaisia mitkä kuvaa tyyliäni erittäin hyvin, ja niissä vaatteissa viihdyn.)


A - Aamu. Aamulla valitaan vaatteet. Ne on kyllä useasti samat mitkä edellisenä päivänä. Mutta en millään voisi valita jo illalla vaatteita, koska fiilis voi olla sitten aamulla aivan toinen. Ja väärissä vaatteissa päivä menee pilalle.

B - Black. Ja kaikki tummat värit yleensä. Mutta musta on ehdoton lempparini ja aina hyvä valinta. Tunnen itseni kotoisimmaksi mustissa vaatteissa.

C - Converset. Kuvaa tyyliäni ehkä parhaiten. Uudet slim mallit on ollut käytössä keväästä asti lähes päivittäin. Niin hameiden kuin housujen kanssa. (Ja tukevilla lisäpohjallisilla, kiitos.)

D - DIY. Tykkään tehdä vaatteita ja asusteita itse. Villasukkia, villatakkeja (yhden olen tehnyt), korvakoruja ja joskus myös aivan vaattetakin. Ostovaatteiden pieni muokkailu on myös kivaa, vaikka sitä tulee tehtyä melko harvoin.
E - Etsiminen. Osa vaatteista täytyy löytää. Jos vaikka tarvitsee housut, ei voi vain mennä kauppaan ja ostaa (näin voi toimia vain esim. sukkien ja toppien kanssa). Ne pitää olla just ne oikeat. Mitkään ihan kivat ei saisi kelvata. Joskus omasta vaatekaapistakin voi etsiä. Sieltä voi löytää unohtuneita vaatteita joita ei ole käyttänyt pitkiin aikoihin. (Oliko tässä nyt mitään järkeä?)

F - Farkut. Onko mitään parempaa kuin hyvin istuvat farkut? Levi's on yksi parhaisat, ainakin istuvuuden osalta. Niitä täydellisiä etsin silti vieläkin.

G - Grey. Myöskin yksi parhaista väreistä ikinä.

H - Huivit. Ne lämmittää ja näyttää kivalta. Kesä on ainut aika kun voin olla ilman huivia, sillä muulloin saan järkyttävän kurkkukivun jos liikun ulkona ilman huivia. Lempihuivini on musta vuosia sitten Marokosta ostettu huivi ja myöskin vanha vaaleanvioletti (väri jota en muuten käytä ikinä) palestiinalaishuivi jonka olen saanut tädiltäni. Huiveja tervitsisin lisää, mutta kun tähänkin pätee se etsiminen.

I - Iloisuus. Vaatteet ei saa olla liian tylsiä. Tai olla jonkun tietyn laisia vain siksi, että niin kuuluu pukeutua.
J - Juttu. Vaatteessa pitää (tai ainakin pitäisi) olla jokin juttu. Edes pieni erikoisuus. Hauska tasku, erikoiset napit, kiva printti tai sitten vaikka itse tehty.

K - Kirpputorit. Tykkään kiertää kirppareita, ja joskus teenkin aivan hyviä löytyöjä. Kierrätys on tärkeää sekä kukkaron kannalta, että luonnon säästämisen kannalta. Myös omat vanhat vaatteet vien aina kirpparille.

L - Luonnollisuus. Vaatteiden pitää tuntua päällä luonnolliselta. Tuntua siltä kuin niitä ei olisikaan. Jakkupuvussa oloni ei ole luonnollinen. Siksipä en sellaisia käytäkkään. Joskus joku vaate näyttää kivalta, mutta päällä se ei sitten olekaan hyvä, sitä en silloin käytä. Väärän tyylinen vaate päällä koko päivä menee pilalle, kun sitä joutuu miettimään koko ajan.

M - Mukavuus. Myös mukavuus on tärkeää. Melko sama asia kuin tuo luonnollisuus. Ei saa kiristää vääristä kohdin. Vaateissa täytyy olla mukava olla ja niiden täytyy tuntua omilta.

N - Neuleet. Neuletakki, tuo ikuisen vilukissan pelastus. Hyviä neuletakkeja ei ole ikinä liikaa. Ja niitä saa etsiä aina. Kerrospukeutumisen perusta.
O - Ostaminen. Sitä pitäisi vähentää ja kehittää. Ostaa vain sellaista mitä aivan oikeasti pitää ja mistä tykkää todella. Mielummin yksi hyvä kalliimpi, kuin monta halpaa joista ei sitten edes oikeasti niin pidä.

P - Pipot. Pelastaa monta kiireistä aamua, ainakin hiusten osalta. Vaikka luulisi toisin, hyviä pipoja on äärettömän vaikea löytää. Erittäin hyvä asuste.

Q - Qumpparit. Eli kumisaappaat (idea pöllittyBubblelta ). Itseltäni löytyy pinkit Hait ja mustat pitkävartiset perus Kontiot. Täydeliset kengät loskakelille.

R - Ripsiväri. Lähes aina käytössä. Sen lisäksi musta kajal ja joskus tummaa luomiväriä. Siinäpä mun meikkien käyttö onkin. Meikin pitää olla luonnollinen. Ilman ripsiväriä en ehkä tulisi toimeen.
S - Silmälasit. Olen joutunut pitämään silmälaseja noin 12-vuotiaasta asti, joten ne on jo aika iso osa itseäni. Joskus aurinkoisilla ilmoilla tulee käytettyä piilareita, mutta silloin on aurinkolasit päässä. Joten käytännössä käytän aina joitain laseja. Tykkään isoista ja tummista sangoista. Jos kerta lasit on, niin kyllähän se saa näkyä. Nörttilasti on parhautta.

T - Tennarit. Olen ehdottomasti enempi tennari tyyppi kuin korkokenkäihminen. Ja oikeastaan kaikki käyttämäni kengät on matalia.

U - Urheiluvaatteet. Niitä tulee käytettyä monta kertaa viikossa. Urheiluliivit on tärkeimmät. Paidat ja housut on hyvä olla jotein teknistä materiaalia, aivan mukavuuden kannalta. Myös hyviä urheiluvaatteita on yllättävän vaikea löytää.

V - Värit. Melko pienenä piristyksenä vain. Kirkkaat kynsilatkat on hyviä. Tällähetkellä kynsissä on kirkkaan keltainen lakka (kiitos siitä kuuluu serkulle, joka oli tehnyt yllättävän värisen lakkaoston, jota oli pakko koittaa). Joitan värejä löytyy silti vaatekaapistanikin mustan ja muiden tummien värien lisäksi.

X - Xtra pitkät hiat. Paidoissa ei voi ikinä olla liian pitkät hiat. On ihana venyttää hiansuut sormiin asti.
Y - Yhdistely. Vaatteiden pitäisi olla sellaisia, että niitä on helppo yhdistellä toisiinsa. Ihanteellista olisi jos lähes koko vaatekaapin sisältö olisi yhteensopivaa. Ylä- ja alaosan pitää sopia yhteen. Väärällä yhdistelyllä voi koko päivä mennä pilalle.

Z - Zorron viitta. Minulla ei siis ole sellaista. Eikä mitään muutakaan viittaa, eikä shaalia. En ole hertiahuivityyppi, en vain osaa käyttää sellaisia.

Å - Åre. Ja lasketteluvaatteet ja muut talvivaatteet. Toppahousut on pakko olla, miten muuten voit hyppiä lumikasoihin tai laskea pulkkamäkeä. Ja lasketellessa (en ole kyllä päässyt rinteeseen noin neljään vuoteen) on pakko olla kunnolla päällä, ettei palellu.

Ä - Ällöttävät laput. Yleensä leikkaan heti vaatteesta sen ällöttävän lapun niskasta irti. Eikö sitä vois tehdä jostan kivasta pehmeästä materiaalista taikka ommella johonkin toiseen kohtaa. Olen ehkä liian herkkä, mutta eihän sellaisten kutittavien lappujen kanssa voi elää.

Ö - Öljymaali. Remonttifarkut on täynä erivärisiä maaliläiskiä. Ne olis oikeastaan ihan hienot aivan normaalikäytössäkin, mutta toistaiseksi teen ne jalassa vain remonttia.


2 kommenttia:

bubble kirjoitti...

Jee, aakkosia! Aika samoja kuin mulla, tai siis voisin allekirjoittaa monta kohtaa. Etenkin toi, että väärän tyylinen vaate voi pilata koko päivän.. argh.

Mäkään en ole hartiahuivityyppiä, mutta töihin oli pakko ostaa iso villashaali ettei täällä jäädy. Se on kyllä harvinaisen kätevä. Eikä täällä oo väliä jos näytän joltain tantalta.

Mäkin leikkelen lappuja usein irti, mut sitte taas toisaalta ärsyttää jos joskus pitää tarkistaa joku pesu- tai silitysohje eikä sitä löydy, kun se lappu on revitty irti :D

tiinanen kirjoitti...

Hei, blogissani on sulle tunnustus! :D