2010-10-19

Elokuvia

Taas muutama elokuva. Prince of Persia tuli katsottua jo toiseen kartaan, ja oli edelleen aivan kelpo elokuva. Ja maanantaina telkkarista tullut P.S. I love you piti katsoa ties monettako kertaa. (Katsoin sen kyllä BD-versiona, mutta samaa aikaa kuin se olisi tullut telkkarista.) Se on aina yhtä hyvä nyyhkyleffa.


Piccadilly Jim (2004). Ohjaus John McKay ja näyttelijöinä Sam Rockwell, Frances O'Connor, Tom Wilkinson, Allison Janney ja Brenda Blethyn. Täysin päätön brittikomedia. Sam Rockwell on loistava roolissaan, hänestä on helppo pitää. Myös Blethyn ja Janney on hauskoja omissa osissaan. Koko elokuvassa ei ole oikein mitään järkeä ja monet kohtaukset on erittäin tökeröitä, mutta minä pidin tästä silti paljon. Kaikki kunnia brittihuumorille ja Sam Rockwellille. Kannattaa katsoa.

Robin Hood (2010). Ohjaus Ridley Scott ja näyttelijöinä Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong ja Oscar Isaac. Täysin odotukset ylittävä seikkailuelokuva. Katsoin elokuvasta sen vähän pidemmän ohjaajan version, jossa ilmeisesti muutama kohta tuli vähän paremmin selitettyä katsojalle. Tarina kertoo siitä miten Robin Hoodista tuli Robin Hood. Elokuvassa on melko rauhallinen tempo koko ajan, mutta se sopii siihen hyvin. Kuvaus on hienoa ja maisemat ja värin kauniita. Elokuvassa oli yllättäen myös paljon pientä huumoria. Ja onhan Russel Crowea erittäin miellyttävä katsoa. Ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Youth in revolver (2009). Ohjaus Miguel Arteta ja näyttelijöinä Michael Cera ja Portia Doubleday. Aivan viihdyttävä draamakomedia, mutta jotain jäi silti puuttumaan. Näyttelijät tekee hyvää työtä, vaikka Michael Cera alkaakin vaikuttamaan kyllä liian samanlaiselta joka roolissa. Elokuvassa on nokkeluutta, mutta se ei silti naurattanut kovin paljoa. Ei kunnolla draamaa eikä komediaa. Pienoinen pettymys.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi Youth in Revolt oli vähän pettymys, en ole saanut vielä aikaiseksi kirjoitettua siitä. Tosiaan, Cera on ihan sama joka leffassa..

tiinanen kirjoitti...

Robin Hood on ihan huippu! Oon nyt nähnyt sen jo kolme kertaa ja edelleen tykkään ku hullu puurosta. :D

Youth in Revolt vielä näkemättä.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Minäkin katsoin Youth in revoltin viime viikolla. Oli kahtiajakoiset ajatukset siitä, sillä toisaalta en pitänyt ideasta ollenkaan, toisaalta se oli toteutukseltaan ihan jännä.

Robin Hoodia en ole suostunut vieläkään katsomana... damn Russell Crowe...

Suvi kirjoitti...

Älä nyt Päivi, etkö pidä Russel Crowesta vai? Se äänikin on jo niin ihanan. Iskee minuun.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Heh :) mulla on joku ihmeellinen antipatia Crowea kohtaan, vaikka hyvä näyttelijähän se on. Jostain syystä en vaan pidä...

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin vihaan Crowta, olen tästä varmaan joskus Päiville puhunutkin. Se oli ihana Gladiatorissa ja sitten vain tapahtui jotain, onko ne sen pullaposket, liimaletti vai mikä mutta tökkii ja pahasti ;O)

Mielikuvittelija kirjoitti...

Hih. Pahoittelut, aion nimittäin virnuilla sun kirjotusvirheelle (; itsekin kun niitä jatkuvasti vähän lukihäröisenä tekee). Tuo Youth in Revolver oli vain niin hauska muunnos. Se vois olla joku miniatyyri-western?

Hmm... Growesta tykkäämättömyys on kyllä erikoinen ilmiö, mies kun on niin perushyvä kaikessa. Ehkä sen kummallinen vaaleatukkaisuus Master and Commanderissa säikäytti teidät lopullisesti? (varmaan sama parturi kuin Colin Farrelilla Alexanderissa... )

Suvi kirjoitti...

Ha, en ees huomannu mitään virheitä. No tiiät miten hyvä oon muutenki tuossa englannissa, niin ei ihme että niitä virheitä tulee.

Mua kyllä ihmetyttää myös tuo Crowen vastainen ilmiö. No, saadaan me sitte pitää se.

Elokuvaparturit pitäis kyllä välillä kieltää lailla. Mutta mitä sitä ei roolisa takia tekis.