2010-10-15

PunajuuriJoku aika sitten Bubble teki punajuurista keittoa. Ja syksyn kylmyydessä on lämmittävä syödä sosekeittoja, joten koitin minäkin sitten tehdä. Serkkuni kertoi Pirkalla olevan valmista punajuurimössöä omituisessa pötkössä, ja ajattelin koittaa sitä keittoon. Piti siis poiketa kaavasta ja käydä muussakin kaupassa kuin Prismassa. Maistui oikein hyvältä. Varmasti tulee tehtyä uudelleen, niin helppoa se oli valmistaa, varsinkin tuosta valmiista mössöstä. Keitton tein suunnilleen näillä värkeillä:


PUNAJUURISOSEKEITTO

1 pötkö Pirkka-punajuurimössöä (kait sillä on joku oikeakin nimi)
3 jättisuurta porkkanaa raasteena
1 iso sipuli pilkottuna
1 purkki ruokakermaa
n. 4 dl vettä
suolaa
Durban curry mausteseosta


Nyt vielä kupillinen piristävää piparminttuteetä ja sitten liukastelemaan kesärenkailla kohti työpaikkaa. Mukavaa viikonloppua kaikille.

3 kommenttia:

Susa-li kirjoitti...

Onko kyseinen pötkö siis pakaste vai millainen kyseessä? :) kuulostaa toteuttamisen arvoiselta

Suvi kirjoitti...

Ei ole pakaste. Löytyi kaupasta vihannesosastolta. Mutta olen kyllä tainnut joskus nähdä vähän vastaavia pakasteena, ainakin jouluna kun tehdään erilaisia laatikoita. Mutta tuo Pirkan tuote oli kyllä hyvää. Täytyy tehdä taas joskus vierailu K-kappaan.

bubble kirjoitti...

Kiva että jaksoit kokeilla! Suosittelen kyllä tonne joukkoon ehdottomasti sitä omenaa, tuo ihanasti pikkuisen kirpeyttä :) Mä ainakin viskoin ompposet ihan kuorineen mukaan.. Tulipahan kaikki vitamiinitkin sitten.