2009-06-01

Helle

Eilen oli täällä aivan mahtava kesäilma. Lämpöä varjossa yli 26°c, ja ihana lämmin tuuli. Oltiin vain ulkona koko päivä. Lähdin reippaasti pyörällä kaupungille ja huomasin vasta kaupan edessä, että kaupat on tosiaan helluntaina kiinni. No tulipahan tehtyä mukava pyöräilylenkki. Kävin kyllä sitten ABCn kautta hakemassa muutaman jutun mitä kaupasta tarvi.


Ihme kyllä puutarhakauppa oli auki. Käytiin pojan kanssa hakemassa multapusseja ja joitan siemeniä. Laitoin muutamaan ruukkuun krassin siemeniä. Aion tehdä niille vielä pajunoksista jonkinlaisen kehikon mihin kiivetä. Ja jospas saisin sen pienen kasvimaan tällä viikolla tehty, niin saisin ne loputkin siemenet maahan.


Illalla piti leipoa vielä se kakku miehelle töihin. Siitä tuli sellainen puoliksi hyytelökakku ja puoliksi täytekakku. Saavat olla koesyöjiä työpaikalla, kun en ole tuollaista ennen tehnyt.


Jostain sain vielä innostuksen lähteä lenkille, kun kello oli jo melkein yhdeksän. No eipä paljon aikaisemmin olisi pystynytkään juosta, kun oli niin lämmin. (Ja huom. tuo ei ollut valitus. Minun puolesta voisi olla vaikka koko kesä niin lämmintä, ja vaikka talvi myös. Koskaan ei saa valittaa täällä suomessa, että olisi liian lämmin.)


Myöhemmin sohvalla maatessa ja Bonesia katsoessa, huomasin taivaalla ehkä yhden hienoimmista auringonlaskuista mitä olen nähnyt. Joten pitihän sitten juosta pihalle yöpaita päällä ja kiipeillä mattotelineen päälle ottamaan kuvia. Harmillisen paljon on puita edessä kyllä. (Ja harmillisen paljon oli myös hyttysiä jotka hyökkäsi paljaiden jalkojen kimppuun.)


4 kommenttia:

Laiza kirjoitti...

Meinasin eilen mennä rannalle kuvaamaan tuota auringonlaskua, mutta olin niin kertakaikkisen poikki serkun ylppärijuhlahulinasta, että en vaan kyennyt.

Sari kirjoitti...

Ihanan lämpimät kelit siellä. Ja WOW! Tuo ottamasi kuva on upea! Upea tuo auringonvärjäämä pilvenreuna tuossa kuvan yläreunassa. Mystinen ja miltei pelottavan ylväs valokuva. Tykkään!

Suvi kirjoitti...

Taivas oli kyllä uskomattoman hieno. Olin kyllä kahdenvaiheilla jos olisin lähtenyt kans rannalle kuvaamaan. Mutta en olis kyllä millään kerennyt, niin nopeaa se muuttui normaalimmaks.

Ja luonnossa se oli kyllä vielä hienompi. Erikoinen oli tuo lähes neonpinkki väri ja ylhäällä oleva raita.

piparminttu kirjoitti...

Kesän tulon tietää siitä, että jalat alkaa olla täynnä hyttysen puremia.. Yksi ei niin kivoista kesän merkeistä.