2009-07-14

Elokuvia

Tässäpä taas näitä viimeksi nähtyjä elokuvia.
Onnen potkuja (2006). Ohjaus Gabriele Muccino ja pääosissa Will Smith ja Jaden Smith. Kaunis ja koskettava tositarina. Itku tuli kyllä linsiin muutamaan kertaan, mutta silti mielestäni melko kevyttä katsottavaa.


Medusan isku (2004). Ohjaus Paul Greengrass ja pääosassa Matt Damon. Erittäin onnistunut jatko elokuvalle Medusan sinetti. Jälleen samanlaisia takaa-ajoja ja tappeluita.


Medusan verkko (2001). Ohjaus Doug Liman ja pääosassa Matt Damon. Erittäin hieno elokuva jännittävällä juonella. Matt Damon on rooliinsa ihan täydellinen. Tämän pystyy katsomaan useampaan kertaan.


40 v. ja neitsyt (2005). Ohjaus Judd Apatow ja näyttelijöinä mm. Steve Carell, Paul Rudd, Seth Rogen ja Catherine Keener. Erittäin hauska komedia. Tämä huumori upposi minuun ihan täysin. Vaikka aihe oli tuollainen (nimestä voi päätellä), niin silti elokuva oli hyvin sympaattinen ja lämminhekinen. Yllätti siis todella positiivisesti.


Ensemble, C´est Tout?(2007). Ohjaus Claude Berri ja pääosissa Audrey Tautou ja Guillaume Canet. Komediaa, draamaa ja rakkautta. Kaupunkina Pariisi. Hyvät näyttelijät. Siis erittäin hyvä ja miellyttävä elokuva. Kannattaa katsoa.


Rakkautta ennen auringonlaskua (2004). Ohjaus Richard Linklater ja pääosissa Ethan Hawke ja Julie Delpy. (Rakkaus)tarina kahdesta ihmisestä, jotka kohtaa toisensa sattumalta Pariisissa, yhdeksän vuotta ensitapaamisensa jälkeen. Pidän tästä elokuvasta jostain syystä paljon enempi, kuin siitä ensimmäisestä. Ehkä tässä heillä on jo enempi realistinen kuva maailmasta. Mutta kannattaa silti katsoa molemmat elokuvat ja oikeassa järjestyksesssä tietenkin.

4 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Minusta tuo Onnen potkuja oli äärimmäisen teennäinen elokuva, josta en osannut tykätä yhtään. Se oli liian Oscar-tyrkky ja meni siinä vähän metsään.

40v ja neitsyt -leffan itse asiassa pistin juuri tänään tilaukseen Playltä (3.99e), koska olen pitkään halunnut nähdä sen. Oikeastaan vaan positiivisia kommentteja olen siitä kuullut joten odotan innolla - pistän sitten kommentteja siitä omaan blogiin!

Rakkautta ennen auringonlaskua -leffasta jo juteltiinkin minun blogissa. Pitää vielä minunkin katsoa se eka osa, kun en sitä ole vielä nähnyt :)

Suvi kirjoitti...

Tuo Onnen potkuja tosiaan oli just sellanen teennäinen "ryysyistä rikkauksiin" elokuva. Mutta silti mielestäni kelpo viihdettä.

40v. ja neitsyt oli mulla tosi kauan digiboxilla, enkä innostunut siitä sitten millään. Nyt kun oli pakko tyhjentää taas boxia, niin se tuli katsottua, ja yllätyis kyllä erittäin positiivisesti. Välillä nauroin yksikseni niin, että mieskin oli herännyt siihen.

KukkaRullaMaaria kirjoitti...

Pariisi näyttämönä elokuvissa... Alkaako olla jo matkakuumetta? :D Ihanaan paikkaan kyllä pääsette...

Suvi kirjoitti...

Yritin kovasti katsoa tosiaan elokuvia joissa edes vilahtaa Pariisi.

Ihana lähteä reissuun.