2009-07-25

Matkalta mukaan tarttui

Matkamuistoja ja tuliaisia ei hirveästi osteltu. Hotellin kulmilla olevasta lähileipomosta oli pakko ostaa kotiin macaronseja. Vain muutama oli kärsinyt matkustamisesta, mutta niissäkin maku oli mainio. Näitä on pakko kokeilla tehdä itse lisää. Saakohan näitä täältä mistään ostaa?
Kirjoja olisin voinut ostaa vaikka kahden matkalaukun verran. Niitä saa Pariisista huomattavasti halvemmalla mitä täältä meiltä (toki niitä kalliitakin kirjoja lytyy) ja valikoima on hurja. Tällä kertaa mukaan tarttui Banksyn Wall and Piece graffitti kirja (22€), Retour à Paris kirja jossa sama kohta on näytetty 100 vuotta sitten ja nykypäivänä (12€), kirja Johnny Deppistä (8€) ja kirjoista vielä osoitekirja jonka kuvitus on Kätketyistä prinsessoista (7€). Yksi hauska ostos oli Kikkerlandin vedettävä otus Awika!, samaa sarjaa ostin viimevuotiselta reissulta. Nämä ovat aivan ihania. Muuta mukaan tarttunutta on mustat perhos korvakorut, sateenvarjo, Roxyn käytetyt aurinkolasit, pähkinä/marja herkkupussi, muutama postikortti ja pari kiveä.
Lapsille ostettiin tuliaisiksi läjä kirjoja. Yksi on käytettyjen kirjojen kaupasta ja loput Mona Lisait kirjakaupasta. Siellä olisi ollut vaikka millä mitalla halpoja kirjoja, mutta paljon ei viitsitty ostaa ettei matkalaukut ratkea. Tällaiset kirjat on kivoja vaikka paljon mitään ei kielestä ymmärrä. Leluja meillä on jo ihan tarpeeksi, joten niitä ei viitsitty Ranskasta asti kantaa lisää. Ja lapset oli tyytyväisiä tuliaisiinsa.
Oikein helteisenä päivänä oli pakko käydä ostamassa ohut mekko. Se löytyi Zarasta (muualta en kyllä etsinytkään) ale-hyllystä (15€). Espritin liikkestä löytyi liivi (25€) ja turkoosi paita (7€), myöskin ale-hyllystä kuten hinnoista arvatakkin saattaa. Quiksilveriltä löytyi vielä mukava ruskea Roxyn paita (14€).


4 kommenttia:

piparminttu kirjoitti...

Mulla on ollut macaronsien resepti jo vuosia (ainakin kaksi..) tallessa. Ei vaan tule kokeiltua ikinä, joten ikinä en ole herkkua myöskään maistanut. Mutta ehkä jonain päivänä..

Suvi kirjoitti...

Ostin eilen värkit näihin herkkuihin, joten aika lähellä olen jo kokeilemista. Kerron kyllä sitten miten kävi, jos siis kävi.

Heli kirjoitti...

Me tehtiin tänä keväänä noi macaron-leivoksia mun yo-juhliin ja ne onnistu kyllä ihan OK. Joka annoksesta tuli kylläkin eri näköisiä leivoksia, mutta kaikki oli toooosi hyviä :)

Helsingissä macaronseja saa ainakin WTC-talon ranskalaisesta leipomosta, Forumin GinaTricot vieressä olevasta kahvilasta, ja Stockan ruokakaupasta!

Suvi kirjoitti...

Jospas huomenna olisi se päivä, kun teen niitä.