2009-07-24

Vähän reissusta

Kerronpa vähän reissusta Pariisiin. Hotelli (tai hostelli) oli erittäin hyvä ja halhintaansa nähden (20€/yö/henki). Kaksi meroa oli muutaman minuutin matkan päässä ja alueella oli paljon kahviloista, kauppoja ja leipomoita. Ja aivan keskustaankin jaksoi kävellä helposti. Ensi kerralla voisi mennä vaikka samaan hotelliin.
Käytiin monella päänähtävyydellä, mutta melkein hienointa oli vain kulkeminen kaduilla ja ympärille katseleminen (taloja voisi ihailla loputtomiin). Ja sitähän me tehtiin lähes koko ajan. Jalat olikin viikon kävelyt jälkeen lähes puupökkelöt. Tulipahan ainakin liikuntaa kaikkien herkuttelujen jälkeen.(Häagen-Dazs jäätelöä kului noin purkillinen joka päivä ja täytetyt patongit maistui niin hyvältä, unohtamatta tietenkään herkullisi macaronseja.)
Sää oli melko vaihteleva. Välillä oli yli 30 astetta ja välillä satoi vettä. Muutamana iltana oli mahtava ukonilma, josta kyllä nautittiin kovasti. Kivisen kaupungin yläpuolella kun jyrisee, niin se on melko vaikkuttavaa. Kaikki päivät oli silti lämpimiä ja vain parina iltana satoi. Onnistunut reissu siis senkin puolesta.
Ostoksia ei tehty paljoa. Muutama paita ja läjä kirjoja ja jotain muuta pientä. Laitanpa niistä sitten vaikka erikseen kuvaa ja tarinaa. Noin kauniissa kaupungissa ei oikein malta viettää vähäistä aikaa kauppoja koluamalla.


3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Kuulosti ihanalta reissulta.

Mekin ollaan miehen kanssa (se kaksi kertaa mitä nyt on kaksistaan reissattu, tai yleensäkään reissattu..) vaan vaelleltu pitkin katuja. Se on ihan parasta reissaamista sellanen, ei olla tosiaankaan mitään rannalla makaajia. Olen vaan kuvannu kaikkee kaunista, kuten ihania taloja ja reheviä puistoja.

Hienoja kuvia sulla ja lisää ootellaan..

piparminttu kirjoitti...

Ihanan näköisiä taloja! Kyllä sinne Pariisiin on joku päivä lähdettävä kuljeskelemaan kaduilla. Teidän lomanne kuulostaa täydelliseltä!

Suvi kirjoitti...

Kyllä se melko täydellinen olikin. Säät nyt olis voinu olla vieläkin paremmat ja metkat kesto vaikkapa kolme viikkoa.