2009-05-24

elokuvat

Tässäpä taas viimeisimmät elokuvat.


Perhonen lasikuvussa (2007). Ohjaus Julian Schnabel pääosissa Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner ja Marie-Josée Croze. Tositarina ranskan Ellen päätoimittaja Jean-Dominique Baubysta, joka saa yllättäen vaikean aivohalvauksen. Erittäin surullinen mutta kaunis kuvaus miehen elämästä halvaantuneena ja sitä ennenkin. Tämä pitää katsoa mieluiten yksin. Suosittelen.


Morsianten sota (2009). Ohjaus Gary Winick ja pääosassa Anne Hathaway ja Kate Hudson. Yllättävän hauska ja viihdyttävä elokuva omassa genressään, varsinkin kun odotukset oli nollassa. Hudson ja Hathaway ovat molemmat mieleeni yleensä kaikissa heidän elokuvissaan.


Veren vangit (1994). Ohjaus Neil Jordan pääosissa Brad Pitt, Tom Cruise ja Kirsten Dunst. Kauniisti kerrottu surullinen vampyyrielokuva. Edellisestä katselukerrata taisi olla yli kymmenen vuotta joten tämä oli kuin uusi elokuva nyt.


Petollinen suhde (2008). Ohjaus Marcel Langenegger pääosissa Hugh Jackman, Ewan McGregor ja Michelle Williams. Melko tylsä trilleri vaikka pääosissa kolme näinkin lahjakasta näyttelijää. Ei vain sytyttänyt yhtään. En suosittele.


Once Upon a Time in Mexico (2003). Ohjaus Robert Rodriguez pääosissa Johnny Depp, Antonio Banderas ja Salma Hayek. Verinen, erikoinen ja visuaalisesti hieno toimintaelokuva. Ja Johnny Depp jälleen kerran aivan loistava. Tämän tyyliset elokuvat miellyyttää minua kovasti.


Swordfish (2001). Ohjaus Dominic Sena pääosassa Hugh Jackman, John Travolta ja Halle Berry. Ainoa asia minkä takia tämä kannattaa katsoa on Hugh Jackman erittäin komeana hakkerina.


Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (2003). Ohjaus Gore Verbinski ja pääosissa Johnny Depp, Orlando Bloom ja Keira Knightley. Hieno seikkailuelokuva jonka jaksaa katsoa aina uudestaan. Mielestäni parasta tässä on Johnny Depp koomisena Jack Sparrow merirosvona. Loistavaa viihdettä.

2 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Perhonen lasikuvussa oli minunkin mielestäni aivan loistava elokuva. Jo pelkästään tarinana uskomaton ja sitten se tapa miten oli saatu toteutettua. Koskettava!

Muistan kun katsoin tuon Petollinen suhde -elokuvan joskus olikohan viime syksynä ja ajattelin, että pakkohan sen on olla hyvä kun siinä on Hugh Jackman ja Ewan McGregor sekä vielä Michelle Williams ja olipa pettymys! Tarina oli todella kökkö.

Suvi kirjoitti...

Perhonen lasikuvussa oli kyllä koskettava. Ja vielä kun on tositarina kyseessä. On varmasti ollut raskasta tuo kirjan "sanelu" sekä miehelle että kirjainten luettelijalle. Elokuvan surullisesta aiheesta huolimatta siinnä oli paljon koomisiakin puolia.

Ja tuo Petollinen suhde. Vaikka olin kuullut että kyseessä on melko huono elokuva, oli se siltikkin tosi pettymys.