2009-05-10

Elokuvia

Tässäpä taas nämä viimeksi nähdyt elokuvat.
Merijalkaväen Mies (2005). Ohjaus Sam Mendes ja pääosassa Jake Gyllenhaal. Hieno kuvaus nuorista sotilaista Persianlahden sodassa. Visuaalisesti erittäin miellyttävä ja elokuvan huumori on juuri mieleeni. Yksi suosikki elokuvani jonka olen nähnyt jo monta kertaa. Myös Jake Gyllenhaal on yksi suosikeistani. Jos siis et ole tätä vielä nähnyt, niin kipinkapin leffavuokraamoon.


10 Things I Hate About You (1999). Romkomi jonka pääosissa Julia Stiles ja Heath Ledger. Elokuva pohjutuu Shakespearen tarinaan "Kuinka äkäpussi kesytetään". Monesti olen tämän nähnyt ja aina yhtä hauska ja viihdyttävä. (Ainoa varjo mielessä oli Hedgerin viimevuotinen kuolema, jota ei vieläkään jotenkin ymmärrä todeksi.) Jos et ole vielä tätä nähnyt, niin suosittelen katsomaan.


Forgetting Sarah Marshall (2008). Ohjaus Nicholas Stoller ja pääosissa Jason Segel ja Kristen Bell. Kaikki on ihan ok tässä komediassa, jossa jätetty mies kärsii sydänsuruista. Mutta jostain syystä en kyllä pitänyt yhtään. Tai ehkä tämän genren elokuvat vain ei ole ollenkaan mulle sopivia. Lähes harmittaa että katsoin.


Kate & Leopold (2001). Romkomi jonka pääosassa Meg Ryan ja Hugh Jackman. Erittäin hauska elokuva jossa sekoittuu kaksi eri aikakautta. Luvassa on siis kommelluksia ja romantiikkaa (ja Hugh Jacman). Itse hihittelin moneen kertaan tätä katsoessa. Suosittelen.


Herra Ibrahim Ja Koraanin Kukkaset (2003). Ohjaus François Dupeyron ja pääosissa Omar Sharif ja Pierre Boulanger. Tarina juutalaispojan ja arabikaupan pitäjän ystävyydestä ja elämästä. Hyväntuulinen elokuva joka kannattaa katsoa.


Maailman Ympäri 80 Päivässä (2004). Yllättävän hauska seikkailuelokuva, jonka pohjana Jules Vernen klassikkoromaani. Pääosissa Jackie Chan ja Steve Coogan. Mielestäni oikein onnistunutta kevyttä viihdettä koko perheelle.

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

10 things I hate about you on tosi hyvä leffa ja itsekin olen katsonut sen jo moneen kertaan. Kate & Leopold on myös ihan hauska komedia, vaikka jostain syystä en ole koskaan lämmennyt Meg Ryanille. Mutta hmm, Hugh Jackman sitävastoin... Kuuluu kyllä suosikkeihini.

Tuo Merijalkaväen mies pitää kyllä vuokrata, en ole sitä vielä nähnyt, mutta kirjoituksesi perusteella taitaa olla ihan mielenkiintoinen leffa, vaikka välillä huomaan välttäväni sotaleffoja (täällä kun tuo aihe on jo niin puhkikulutettu, niin välillä tuntuu jo niin turhalta tämän aihepiirin leffoja tuijottaa). Mutta jospa tämä yllättäisi positiivisesti. Ja onhan siinä Gyllenhaal! Joten lisätäänpä katsottavien listaan!

Viikon alkuja toivotellen,

Sari

Anonyymi kirjoitti...

Minä en tuolle Kate ja Leopold-leffalle lämmennyt, johtuu täysin Meg Ryanista jota kohtaan tunnen käsittämätöntä inhoa. HuhJ on leffassa ihana mutta se Meg vie leffastas sen vähänkin ilon..

Suvi kirjoitti...

Kannattaa kyllä katsoa tuo Merijalkaväen Mies. Siinä tuota sotaa käsiteltiin ehkä vähän eri kantilta kuin perinteisissä sotaelokuvissa. Mukavaa viikonalkua teilekkin sinne.

Jos jostain näyttelijästä ei pidä, voi kyllä hyväkin leffa mennä pilalle vain sen takia. Sille vain ei voi mitään.