2009-05-28

Raparperi

Yksi alkukesän herkkuja on raparperipiirakka. Sain naapurilta nipun raparperiä tänään, joten päätin tehdä piirakan. Teen aina tällä samalla ohjeella, ja maistuu kyllä aina hyvälle. Ja pystyy hyvin myös pakastamaan.


RAPARPERIPIIRAKKA


3 munaa
3 dl sokeria
3 dl juoksevaa margariinia
1½ dl maitoa
6½ dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
6 dl raparperin paloja (päälle)
kuorutus:
3 dl maitoa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria


Munat ja sokeri vaahdotetaan aluksi. Loput aineet sekotetaan joukkoon. Kaadetaan uunipellille ja ripotellaan päälle raparperin palat. Paistetaan n. 30 minuuttia 220°c. Kuorutus kiisselin aineet sekoitetaan kylmään maitoon ja kiehautetaan. Kiisseli kaadetaan piirakan päälle. Sitten syödään maha täyteen ja vähän vielä päälle.


Ei kommentteja: