2009-05-17

Elokuvia

Viimeksi nähdyt elokuvat.
Sleepy Hollow - päätön ratsumies (1999). Tim Burtonin ohjaus pääosassa Johnny Depp. Visuaalisesti erittäin hieno elokuva. Tarina pelottava ja jännittävä. Johnny Deppin roolihahmo hienostunut ja välillä jopa koominen. Loistava elokuva.


The Prestige (2006). Ohjaus Christopher Nolan ja pääosissa Hugh Jackman ja Christian Bale. Tarina kahdesta taikurista joiden välille syntyy kova kilpailu. Jännittävä ja mielenkiintoinen. En ole ennen pitänyt kovin paljon Chrisian Balesta, mutta tässä hänessä oli kyllä jotein niin erityistä, että nyt pidän kovastikkin. Täytyypä katsoa hänen elokuvia nyt aivan toisella lailla.


Teidän Jälkeenne (2003). Ohjaus Pierre Salvadori ja pääosissa Daniel Auteuil ja José Garcia. Komedia joka on täynnä hassuja sattumia. Ranskalaiset elokuvat on lähes aina mieleeni.


Enkelit ja Demonit (2009). Ohjaus Ron Howard pääosassa Tom Hanks. Jo toinen Dan Brownin kirjaan perustuva elokuva. Erittäin viihdyttävä, hienoissa kulisseissa ja ympäristössä kuvattu toimiva kokonaisuus. Ewan McGregor nousi lähes pääosaan Camerlengona. Onnistunut elokuva, mutta kirjana tarina toimii silti huomattavasti paremmin.


Twilight (2008). Ohjaus Catherine Hardwicke pääosissa Robert Pattinson ja Kristen Stewart. Tavallisen tytön ja vampyyrin rakkaustarina. Mielestäni kirjan henki on saatu hyvin tähän elokuvaan. Pidän tästä.


Brokeback Mountain (2005). Ang Leen ohjaama rakkaustarina, pääosissa Jake Gyllenhaal ja Heath Ledger. Aina yhtä kaunis ja surullinen kertomus kahdesta meihestä ja heidän rakkaudesta. Itkulta ei voi välttyä tätä katsoessa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sleepy Hollow on suosikkielokuvani Johnny Deppiltä, loistavaa komiikkaa vaikka aiheen pitäisi olla "pelottava"...

Paivi kirjoitti...

Brokeback Mountain on yksi itseni suurimpia suosikkeja, elokuva, joka teatterissa aikanaan istuessani herätti tunteita, joita en tiennyt olevankaan.

Twilight puolestaan oli minun mielestäni toteutettu tosi jäykästi. Toivottavasti New Moon ensi syksynä on toimivampi (olen siis kirjojen ystävä kyllä).

Suvi kirjoitti...

Brokeback Mountain on kyllä aivan loistava elokuva. Ja erituisen hyvät näyttelijät. Itkeä pillitin kyllä kovin nyt viimekerralla kun sitä katsoin, se kun oli ensimmäinen kerta Ledgerin kuoleman jälkeen.