2008-10-23

Joutsenet pellolla

Eilen olin päivällä mummulla ja pappalla käymässä. Pellolle oli kokoontunut joukko joutsenia. Taas talvimuutto puuhissa. Kaunis näky. Ja varsinkin tummansinistä taivasta vasten, kun joutsenet laskeutu pellolle. Harmaille poikasille pitää vielä opettaa pitkänmatkan lentoa. Sitä ne siinä harjoittelivat. Tai anakin siltä näytti.


Illalla saatiin miehen kanssa takkahuone maalattua yhteen kertaan pohjamaalilla. Vaikka talo on 35 vuotta vanha, ei takkahuonetta oltu maalattu ollenkaan, vain tiiliseinä osa oli peitetty maaliin. Jos jaksan tänään käydä kaupassa, niin voisin ostaa maalia ja maalata sitten illalla toiseen kertaan. En vain vielä ole päättänyt lopullista väriä. Jää siis nähtäväks mitä siitä tulee.


Niin ja pensselöin samalla pari pöytälampun jalkaa ja olohuoneessa olevan jalkalampun jalan vaalealla maalilla. En kyllä tiedä pysyykö maali metalli jalassa, kun ei ollut mitään erikois maalia. Mutta eihän siihen kyllä paljoa kosketa. Tämmösiä kokeiluja siis täällä.

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Joutsenissa on sitä jotain. Kun näen joutsenen, miltei tippa nousee silmään. Se on niin aidosti suomalainen, ylväs ja kaunis lintu! Mutta se laulanta, apua, se kuulostaa kamalalta!

Suvi kirjoitti...

Laulu ei ole kyllä kovin komeaa vaikka niin hieno lintu onkin.