2008-10-04

Kylässä ja kaupungilla

Eilen kävin tädin luona päiväkahvilla. (En ole siis enään kovin sairas, kun jaksoin lähteä kotoa pois. Ja jaksoin siivota. Sitä en tee sairaana.) Mummu ja pappa oli myös käymässä. Siellä oli menossa vaatteiden lajittelu päivä. Kaikki ylimääräiset ja huonot vaatteet joutui kiertoon. Hyötyä oli minulle ihanien nahkasaappaiden verran. Ne on aitoa suomalaista nahkaa. Serkulle liian pienet. Joten sain ne. Vien sitten vaihdossa jotain hänelle.

Myös pojalleni sain muutamat housut. Jostain ihmeen syystä, kaikki housut mitä hänen kaapista löytyy, on polvista kulunut puhki. Sellasia ne on nuo viis vuotiaat. Muistelen kyllä, että veljelläni taisi olla sama tilanne tuon ikäisenä. Ja äiti paikkaili housuja minkä kerkes. Miehestäni en tiedä, mutta luultavasti sama tilanne hänelläkin silloin. Kirppariltakaan ei tahdo löytyä hänen kokoisille hyviä housuja. Ja uudet on kyllä niin tuhottoman kallita, ja kuitenkin hetken päästä hajalla, että en raaski ostaa. Että muutamat ehjät siistit housut tuli tarpeeseen.


Kävin myös kaupungilla hunaja ostoksilla. Tarkoitus oli ostaa eukaluptyshunajaa, mutta se oli pikku putiikista loppunut. Pitäjä lupasi tilata sitä lisää ja säästää yhden purkin minulle. Erittäin hyvää palvelua. Päädyin sitten ostamaan kastanjahunajaa. Se on erittäin voimakas aromista ja ehkä jopa kitkerää. En oikein pitänyt siitä. Ehkä se tulee käytettyä vaikka sämpylöiden leivonnassa tai ruoan laitossa. Teeheni en kyllä sitä laita. Ruoka kaupassakin tuli käytyä. Ihana ajan kohta siihen hommaan on perjantai iltapäivä, kun kaikki muutkin tekee sen silloin.


Tässä punainen ihana lämmin Vilan villakangastakki, jonka löysin kirpparilta viidellä eurolla. Käytössä jo nyt, mutta luulen sillä tarkenevan myös talvella. Uudet saappaat heti käytössä. Ja Mummulta saatu huivi vyönä.
.

4 kommenttia:

Roosa kirjoitti...

Oih miten upeat saappaat, näyttävät tosi lämpimiltäkin :O

Suvi kirjoitti...

roosa: Kiitos, ne on kyllä lämpimät ja mahtuu villasukkakin vielä tarvittaessa.

Mari kirjoitti...

Yhyy, miun saappaat :( :D Tuo takki on niiiiiin huippu! :)

Suvi kirjoitti...

Huolehdin saappaista hyvin. Ne on ollu jo kavalla käytöllä. Kiitos!