2008-10-31

Loskaa ja sushia

Nyt siis loppui syksy. Tänään on satanut lunta. Tai oikeastaan räntää. Kaupassa käydessä koko kaupunki oli lumen peitossa ja loska roiskui. Toivottavasti tulee pakkasta ja kunnon lunta. Inhoan loskaa. Mutta koska rannikolla asun, pysyvää lunta tuskin tulee ennen joulua. Sen verran paljo tuo meri lämmittää. Tämä aika vuodesta on ehkä ärsyttävin. Ulkona vain kastuu ja lapset on rapakossa. Tulis siis oikea talvi, joka on ihanaa.
Tänään aion vähän herkutella. Ostin valmiin sushi-aterian kaupasta. Saas nähdä miltä maistuu. En ole ennen tuollaista valmis ateriaa ostanut. Ja purkki Ben & Jerry´s jätsiä päätyi myös kauppakoriin. Ehkä siitä vähän mieskin saa maistaa. Myös joku elokuva olis kiva katsoa. Mutta luultavasti sitä vain tulee katsottua Buffya muutama jakso.


Niin, jos tykkäätte puuroista, niin kokeilemisen arvoista on speltti hiutaleet. Nousi puurolistallani ehdottomasti top-kolmoseen. Tein siis sitä tänään ruuaksi. En jaksanut muuta tehdä, kun oli siivous päivä ja laiska olo. Ja muutenki puuro on hyvää ruokaa. Terveellistä, halpaa ja nopea valmistaa.

Nuo töppöset jotka tein aiemmin, on mummun omalla ohjeella tehty. Oikeita termejä en osaa, mutta tässä jonkinlainen selostus. Aluksi luodaan 28 silmukkaa, ja neulotaan n.20 kerrosta aina oikein pitkillä puikoilla. Sitten siirretään silmukat neljälle sukkapuikolle ja neulotaan oikein/nurin/oikein/nurin n.22 kerrosta. Sen jälkeen kavennukset, joka puikon alussa kaks silmukkaa yhteen, kunnes jokaisella puikoilla jäljellä kaksi silmukkaa. Veetään lanka läpi ja päätellään. Kantapää ommellaan kiinni. Ja valmis. Näissä toppösissä oli lankana kaksinkertanen Isoveli lanka. Paksut,lämpimät ja helppo tehdä. (Jos siis tuosta selostuksesta mitään selvää saa.)

4 kommenttia:

piparminttu kirjoitti...

Kiitos töppösohjeesta! Ehkäpä saan aikaiseksi omat joku kaunis päivä.

Laiza kirjoitti...

Mistä Kokkolassa saa ben & jerrys-jätskiä? Pitäs testata, kun en ole maistanut. Tosin en tiiä onko se hyvä maistaa tässä vaiheessa, kun olis tarkoitus saada tuota painoa alaspäin =D

Suvi kirjoitti...

Jädeä saa Makuunista ja nykyään myös Citymarketista. Ne kaikki suklaiset maut on aivan lamaannuttavan hyviä.

Joviale kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, taidankin ottaa joululomalla äidin puikot käyttöön.

B&J jätskit on kyllä ihan omaa luokkaansa. Chunky Monkey ja Cookie Dough ovat ehdottomasti omia suosikkeja. Täytyy varmaan tänään sujauttaa purnukka omaankin koriin.:)