2008-10-10

Omituisuuksia

Tavallinen aivan haastoi minut tekemään listan omituisuuksistani. Olen jo lähes kaikissa blogissa nähnyt vastaavia listoja, niin en laita haastetta eteenpäin kuin yhdelle. Reipas raparperiretki , sinut on haastettu.

Tässä siis oma omituisuus listani.

1. Imuroin jääkaapin ja keittiön työtasot. Erittäin kätevä tapa saada pöydät puhtaaks ja jääkaapista murut pois. Toki pyyhin ne vielä tiskirätillä jälkeenpäin.

2. Listojen teko. Teen erilaisia listoja lähes kaikesta. Esim. puolivuotta ennen matkaa saatan tehdä listan mitä otan mukaan ja paljonko kuluu rahaa mihinkin (metroliput, sisäänpääsyt, hissiliput ruoka ostot jne.) matkan aikana. Teen listoja hnkkimistani joululahjoista, jo elo-syyskuussa. Läppärin vieressä minulla on kalenteri mihin voin kirjoittaa listojani.

3. Olen tarkka. Älyttömän tarkka, siis järjestyksessä. Työpöydälläni olevat tavarat pitää olla just oikeilla paikoilla. Jos huomaan telkkaria katsoessa, että matto tai tuoli on vinossa, en voi jatkaa katsomista ennen kuin kyseinen asia on kohdallaan. Kaikella on siis paikkainsa. Ja se on senttimetreistä kiinni. Kun olen ollut hetken kotoa pois, joudun kotiin palatessa kulkemaan ympäri taloa ja laittaa tavaroita oikeisiin asentoihin. Lapset ja mies ei ole tarkkoja, joten töitä riittää tällä saralla.

4. Ylisäästävä/tuhlari. Yritän säästää lähes kaikessa. Ostan kaupasta tarjousruokaa valmiiksi pakastimeen ja kaappeihin. Siinä säästää aivan tuhottoman paljon. Lähes kaikki lasten vaatteet ostan kirpparilta. Ostan kuitankin vain todella hyväkuntoisi vaatteita ja jo paljon ennen oikeaa ikää valmiiksi varastoon. Värjään hiukset aina itse. Käytän vettä ja sähköä mahdollisimman niukasti. Yritän säästää siis kaikessa. Toisaalta, saatan ostaa todella nopealla päätöksellä esim. kameran. Ja käytän vain kampaamon hiustenhoito tuotteita. Ja ostan todella paljon dvd-elokuvia. Mutta ehkä just säästäväisyyden ansiosta voin ostaa sitten näitä kyseisiä tuotteita.

5. Joululahjojen osto. Alan ostamaan tulevan joulun lahjoja jo tammikuun alennus myynneistä. Ja hankin kaikki lahjat pikkuhiljaa koko vuoden aikana. Näin ei tule ollenkaan joulutressiä ja säästyy viimetipan hätä ostoksilta. Ehkä tämä tapa liittyy myös tuohon säästäväisyyteen. Sillä tällä tavoin myös säästää suuren sullan rahaa. Ostamalla ale ja tarjous tuotteita.

Tässäpä ne suurimmat jotka tuli mieleen. Ehkä sukulaisilla voi olla vielä monta muuta mielessä. Ehkä alan tekeen nyt lisälistaa ja julaisen sen myöhemmin.

4 kommenttia:

Joviale kirjoitti...

Tunnistan itseni täysin kohdasta neljä.:) Hyödynnän lähes poikkeuksetta kaikenlaiset ruoka-tarjoukset ja alennukset. Jostain syystä kaupassa kuitenkin alan usein epäröimään, enkä ostakaan niin paljon kuin suunnittelin. Ja kotona sitten tietysti harmittelen, kun en ostanut enempää...Aina.

Joka tapauksessa ruokaostoksilla voi säästää ihan älyttömän paljon rahaa ja hyvällä omalla tunnolla käytänkin sitten nämä "säästetyt" rahat itseni hemmotteluun.:)

Laiza kirjoitti...

Minulla on myös pakkanen täynnä tarjouslihaa ja muuta mukavaa. Illaksi ajattelin sieltä pihviä sulatella. Ostan aina jos vain näen jotain hyvää lihaa tms. tarjouksessa, kyllä se sitten jossain vaiheessa tulee käytettyä.

Markka kirjoitti...

Ihastuttava blogi!
Hyvä että eksyin tänne.

Toivoisin että mulla olisi samoja ominaisuuksia kuin sulla tuossa suunnittelussa tai järjestelyssä. Oon täysin päinvastainen, suunnitelmat olisi joskus ihan tervetulleita.

Suvi kirjoitti...

joviale: Välillä vain pakastimeen ei yksinkertaisesti mahdu enempää, ja sitten vasta harmittakin, kun ei voi ostaa lisää tarjouksesta.

laiza: Totta, kaikki tulee jossain vaiheessa käytettyä. Kertaakaan ei ole vielä tullu "virhe ostoja" pakastimeen.

markka: Kiva että eksyit tänne. Välillä tuo järjestelmällisyys alkaa vain itseä ärsyttämään, mutta sille ei voi mitään.