2008-10-14

Metsä retki

Maanantaina olin lasten ja mummun ja pappan kanssa metsä retkellä. Paikkana oli soramonttu, joka toimii kivana uimapaikkana kesällä, ja ympäröivä metsä. Isovanhemmat omistaa osan maista, joten uimapaikka on vähän kuin kesämökki ilman mökkiä. Pieni uimakoppi/mökki siellä kyllä on.


Poimimme puolukoita ja söimme eväitä. Mummu oli tehnyt eväät. Voipaperiin käärityt leivät, kahvia, kaakaota ja marjapiirakat. Kyllä maistui hyvältä. Ja oli ihana syys ilma. Sain poimittua 4,5 litraa puolukoita, jotka riittää hyvin talveksi. Keitän niistä marjapuuroa (vispipuuroa, klappapuuroa). Se on aivan ykkös herkkua.


Soramontuille oli oli tullut myös kuusi joutsenta. Olivatkohan pysähtynyt levähtämään pitkällä etelään muutto matkalla. Kauniilta näyttivät. Ja muutenkin luonto näytti erityisen kauniilta ja rauhalliselta. Selvästi huomas, että talvi on tulossa. Syksyn kylmyys tuntui jo kovasti vaikka aurinko paistoi. Ja auringon valo ei ollut enään niin lämmin. Talven tullen luonnon väri muuttu aivan erilaiseksi.


Tässä muutama kuva retkeltä.


2 kommenttia:

Joviale kirjoitti...

Kauniin syksyisiä kuvia. En tiedä, mitä tarkoitat marjapuurolla, mutta puolukoista tehtyä vispipuuroa on aina ihan pakko saada Suomessa käydessä. Harvinaista herkkua siis.

Suvi kirjoitti...

joviale: marjapuuro, vispipuuro, klappapuuro samoja puuroja kaikki. Meillä aina vähän omia sanoja kun maalta olen kotoisin ja alueella paljon ruotsinkielisiä, joten sanoja sekottuu.