2009-09-19

Luonnossa

Mies oli lähdössä pihalle lasten kanssa. Kysäisin ohimennen mitä aikovat tehdä. Aikoivat lähteä luontopolulle. Onneksi kerkesin mukaan.


Käytiin kiertämässä Laajalahden luontopolku. Pitkospuita pitkin kaislikon seassa, ja välillä metsässä. Luontopolun varrella on lintutorni ja lintupiilo (sellainen mökki keskellä kaislikkoa). Puolukoita löytyi polun lähistöltä sen verran, että huomenna taidan tehdä marjapuuroa oikein tuoreista marjoista.


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

6 kommenttia:

KukkaRullaMaaria kirjoitti...

Voi että kuinka kaunista! Kyllä olet saanut ikuistettua syksyn kauniisti! Tuoltako siellä on tosiaan tänään näyttänyt? Minä olen viettänyt tänään koko päivän töissä :D

Suvi kirjoitti...

Aamulla satoi vettä, mutta ihme kyllä aurinko alkoi paistaa kun lähdettiin pihalle. Kaunis ilma oli ainakin siis täällä.

Heli kirjoitti...

Hitsi että sulla on hyviä noi kuvat. Niin tarkkoja ja hienoja! Onnistuuko sulla kaikki kuvat noin hyvin vai onko nää "valioyksilöitä"?

Mulla on olevinaan hyvä kamera, mutta jotenkin en vaan saa sillä noin tarkkoja kuvia koskaan.. varsinkaan liikkuvasta kohteesta, mitä varten sen nimenomaan ostinkin. Höh.

Kuvaatko automaattisysteemillä vai osaatko ite muutella niitä tarkennuksia yms.. (kuten huomaa, en ole mikään ekspertti tässä aiheessa..) Mietin nimittäin usein, että johtuuko ne huonohkot kuvat siitä, että käytän aina vaan automaattia. Pitäis kai opetella kuvaamaan muillakin asetuksilla..??

Kamerani siis Sony alpha 200 jonka piti olla hyvä kamera.. jossain TM-testeissä kuvalaatu oli arvioitu paremmaksi kuin Canon/Nikon.. (ja mie tyhmä uskoin..)

Suvi kirjoitti...

Kiitos kehuista. Tuolla reissulla taisin ottaa 77 kuvaa. Joten siinä joukossa oli sekä huonoja että hyviä kuvia.

Käytän lähes poikkeuksetta täysin manuaalina kameraani, mutta tokihan siinä näkyy se valotuksen säätö (onko kuva yli- tai alivalottunut). Mutta sehän on vain sellainen suuntaa antava. Monesti haluaa tahallisesti niitä "väärin valotettuja" kuvia.

Varasti kamerasi on oikein hyvä. Mutta kannattaa kyllä kokeilla kuvata sillä manuaalisesti. Kannattaa hakea vaikka kirjastosta niitä valokuvaus oppaita, joissa on kerrottu tekniikasta. Parhaiten oppii sitten kokeilemalla ja paljon kuvaamalla.

Kokeilemalla itsekkin opetten. Ja täytyy myöntää, että aika paljon saan poistaa sitten niitä kuvia.

Kazza kirjoitti...

Upea tuo turkoosin sininen sieni! Se kävi heti silmään, en ole tuollaista ennen nähnytkään! Olikohan kyseessä jokin mutaatoitunut kärpässieni?? Metsäretket ovat ihania, varsinkin Suomen syksyssä, jossa on ihana, oma tuoksunsa. Kateeksi käy. :) Ja todellakin sinulla on hyvä kamera, meidänkin on pitänyt jo pitkään ostaa kunnollinen kamera, jolla saa tarkkoja kuvia, mutta ei rahatilanne ole antanut vielä periksi...

Suvi kirjoitti...

Tuo sininen sieni ihmetyttyi meitäkin. En ole kyllä ennne nähnyt. Ja niitä oli siellä paljon.

Tuo Nikon D40 on kyllä ihan huippu, tykkään siitä kovasti. Ihan kyllä hintansa (muistaakseni 400€) arvoinen.