2009-09-07

Sunnuntai

Eilinen päivä vain oleskeltiin kotona. Lajittelin kirpparille vietäviä tavaroita, ja sinkin aikamoisen kasan aikaan. Nyt on työhuoneen lattia täynnä vaatetta. Illalla katselin yhden elokuvan. Siinäpä se päivä sitten menikin.



Kapteeni Corellin mandoliini (2001). Ohjaus John Madden ja näyttelijöinä Penélope Cruz, Nicolas Cage, John Hurt ja Christian Bale. 2. maailmansodan aikainen rakkusdraama kreikan saaristossa. Maisemat on kauniit, sotaa on kuvattu sopivasti, tarinakin on koskettava. Mutta, en tykkää oikein tuosta Cagesta. Ja tykkään kovasti Balesta. Ja koska Balen roolihahmo Mandras menetti rakkaansa Cagen roolihahmo Kapteeni Corellille, mua ärsyttää. Tästäsyystä elokuva oli huono, suorastaan ärsyttävä. Ehkä jollekkin Cage-fanille sopiva romanttinendraama, mutta itse en liikuttunut pätkääkään, paitsi ehkä siitä miten kurjasti Mandasille kävi.


Itselläni vaikuttaa erittäin paljon elokuvissa se, ketkä niissä on näyttelijöinä. Jos joku näyttelijä ärsyttää tai en pidä hänestä, niin koko elokuva voi olla pilalla, vaikka muuten olisi toimiva, kuten tuo Kapteeni Corellin mandoliini. Ja tuo mistä ärsytys johtuu, on aivan mysteeri. Jostan vain pitää ja jostain ei, vaikka he oisivatkin hyviä näyttelijöitä. Esimerkikis ennen inhosin Christian Balea (siis olin mielenvikainen), mutta kun katsoin The Prestigen aloin pitämään hänestä paljon. Yksi ainut elokuva muutti kokonaan tuon ärsytyksen ihailuun. Sama muutos tapahtui Hancockissa Will Smithille. tosinpäin ei tätä muutosta ole tapahtunut, ainakaan muistaakseni, kerron kyllä jos tulee mieleen.

Ei kommentteja: