2009-09-24

Vuosi

Blogi täyttää tänään vuoden. Alkujaan perustin Bloggeriin tunnuksen, jotta voin kommentoida muiden blogiin "kasvojen kanssa". Sitten ajattelin, että voisinhan itsekkin laittaa kuviani ja juttujani muiden luettavaksi. Ja mukavaa on ollut kirjoittaa ja kuvata. Ja on myös mukavaa miten paljon olen saanut tänä aikana blogituttavuuksia. Joten eiköhän tässä jatketa melkolailla samaan tahtiin.


Image and video hosting by TinyPic


Tänään tein pientä tutkimustyötä meidän taloudesta, aivan vain mielenkiinnosta. Olen kerännyt (lähes)kaikki kuitit talteen puolen vuoden ajalta. Laskin niistä joka kuukaudelle mitä on tullut maksamaan ruoka (sisältäen kaikki talous jutut kuten pesuaineet jne.), vaatteet, kirppisostot (eli pääasiassa vaatteita) ja sitten vielä erikseen kaikki muu kuten astiat, meikit, elokuvat, kampaaja käynnit, apteekki jne. Vain bensa jäi näistä laskuista pois. (Täytyy alkaa laittaan siitä nyt kuitit taltee ja laskea sekin.)


Ruokaan meni kuukaudessa keskimäärin pikkasen vajaa 600€, joka on mielestäni aivan normaali neljän hengen taloudessa. Vaatteisiin meni yllättävän vähän . Siihen ehkä vaikuttaa se, että olen ostanut lapsille paljon kirpparilta vaatteita valmiiksi. Mutta se määrä mitä tuohon kaikkeen muuhun menee kuukaudessa onkin sitten mielestäni paljon. Joten eiköhän ole aika alkaa karsia kaikki typerä turha pois ostoskorista. Mitenkäs teillä muilla, oletteko koskaan laskenut vaikka tuota kuukauden ruokaostoste hintaa?

8 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

ONNEA ONNEA 1-vuotiaalle!! En muuten tiedä pitäisikö onnitella sinua ihanasta blogista vai onnitella meitä lukijoita, että saamme lukea ihanaa blogiasi.

Ihan sattumalta tämän löysin ja päivittäin käyn tarkastamassa mitä elämässäsi on tapahtunut. Kommentoin harvoin. Keväällä kommentoin ja pyysin kuvia kodistasi.... Niitä olisi tosi kiva nähdä. Onko kotisi lainkaan sellainen, kun olen kuvitellut.

Jatka samaan malliin ja ihania aurinkoisia pakkasen purasemia syyspäiviä sinulle!

Suvi kirjoitti...

Kiitos kovasti. Kiva että löysit tänne. Niitä koti-kuvia tulee kyllä taas lisää. Olohuoneestahan jo kuvailinkin. Pitääpä ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä muutamsta muustakin huoneesta piakkoin sellaien esittely.

Mukavaa syksyn jatkoa sinullekkin. Syksy on ihanaa.

Heli kirjoitti...

Onnea 1-vuotiaalle minultakin!! Olet yksi suosikkiblogeistani! Ja olen lukenut juttujasi jo pitkään. Minäkin odotan niitä kotikuvia, etenkin niistä keittiön kaapeista.. kuvasi ovat muutenkin ihania!

Minä olen muuten tehny tuota kuittihommaa myös joskus. Aikanaan pidin varmaan yli vuoden kirjaa kaikista menoista, merkkasin niitä johonkin paperille muistaakseni kuittien perusteella.. Sitten se jäi, varmaan ostiaain siksi, että oli niin hankalaa saada kuitit myös mieheltä. Joku aika sitten koitin uudestaan tuota samaa, mutta se oli todella hankalaa.. Olen kaupassa töissä ja saan henkilökunta-alennukset. Oli tosi vaikea laskea sitten mitä mikäkin maksoi alen kanssa, kun alennus näkyi vaan loppusummassa.. lisäksi koitin vissiin tehdä vähän liian monimutkaisesti kaiken, kun olisin tahtonut erotella selkeästi ruoan ja herkut sekä sitten pesuaineet yms myös erilleen.. lopulta hommasta tuli sellanen stressi että luovutin. Mutta täytyy sanoa että mielenkiintoista se oli!!

Niin ja meillä menee ruokaan kuuden hengen perheessä ehkä siinä 800-1000€ kuussa. Tai jotain sellasta.. siinä kai on ne pesuaineet ja herkutkin jo mukana. Summa tulee siitä mitä S-kaupan tiliotteessa näkyy kuukaudessa menneen..

piparminttu kirjoitti...

Onnea!

Minä olen yhden hengen talouden ruokamenoja listannut joskus opiskeluaikaan. Tai budjetoinut elämääni, kuitteja en ole jaksanut laskea. Silloin meni joku 150€, kun ei ollut enempää tuhlata. Nyt menee varmaan jo enemmän kun on varaa (=opiskelijastatus muuttunut pienituloiseksi) ja pitää lisäksi ostaa eväät töihin (aiemmin söin halpaa opiskelijalounasta). Eli olisko 200-250€.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vuoden vanhalle ;O)
En ole ikinä laskenut kk ruokaostosten hintaa, tulos voisi säikyttää! Meillä tosin syödään kasvisruokaa ja kalaa joten en tiedä miten paljon kalliimmaksi se ruokakorin tekee verrattuna ihmisiin jotka ostaa halpaa jauhelihaa ja muuta...Meillä laskettaisiin mukaan vielä koirien muonat joten tulos on varmaan jotain kamalaa...

Paivi kirjoitti...

Onnittelut 1-vuotiaalle!! =)

Minä pidin jossain vaiheessa kirjaa kuluneista menoista kuukausittain, mutta viime aikoina aikaa ja energiaa kuittien kahlaamiseen ei vaan ole riittänyt... Varmaan vuoden ajalta kuitit on kuitenkin kerätty talteen odottamaan parempaa aikaa! ;-) Mutta yleisesti ottaen: kaikki mikä tulee myös menee...

Päivi kirjoitti...

Oikein paljon onnea 1-vuotiaalle :)
Tarjan tavoin olen iloinen, että pidät blogiasi ja että saamme täällä käydä kuviasi ihailemassa ja lukemassa kuulumisia :)
Ja kiva että kehut aina kirjastoa ;)

Olen miekin pitänyt joskus kirjaa ostoksistani samaan tapaan, kuin sinäkin. Mutta sitten jotenkin vain into lopahti. Ja kaiman tavoin (tuossa yllä) täytyy sanoa, että kaikki mikä tulee niin myös menee (varsinkin asuntovelkaisena)... varmaan sitä voisi olla säästäväisempikin, mutta välillä vain on ihan pakko vähän hemmotella itseään.
Nii, ja lankoihin menevää rahasummaa en edes ikuna päivänä uskaltaisi laskea... :/

Suvi kirjoitti...

Kiitos kovasti onnitteluista.

Sinänsä tuo kuittien läpikäyminen on kyllä turhaa, koska tosiaan kaikki menee mitä tulee. Mutta mielenkiinostani vain halusin laskea. Olihan siinä kyllä homma käydä joka kuitista läpi eri ostokset.