2009-10-21

Elokuvia

Muutama elokuva on tullut katsottua. Tässäpä ne pienin kommentein.Raksta jos uskallat-Jeux d'enfants ( 2003). Ohjaus Yann Samuell ja pääosissa Guillaume Canet ja Marion Cotillard. Aivan hauska romanttinen draamakomedia. Vähän tuli aluksi liika Amelie vaikutteita, mutta onneksi elokuva ei jatkunut kokoaikaa aivan samanlaisena. Hauskaa viihdettä melko ranskalaisittain. Kannattaa katsoa.Matkalla Perditioniin (2002). Ohjaus Sam Mendes ja näyttelijöinä Tom Hanks, Daniel Craig ja Jude Law. Aika tylsän oloinen mafia elokuva. Mutta sitten lopuksi se olikin erittäin hieno. Jotain samaa kuin American Beautyssä. Kannattaa kyllä katsoa, mutta ei väsyneenä.Inglourious Basterds (2009). Ohjaus Quentin Tarantino ja näyttelijöinä mm. Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth ja Daniel Brühl. Täydellinen elokuva makuuni. Hyvin Tarantinomainen, ja mielestäni jopa hänen paras elokuva. Visuaalisesti hieno, kaunis ja välillä oksettavakin. Loistavat näyttelijät, tykkäsin varsinkin Mélanie Laurent, mutta kyllä muutkin oli erittäin hyviä. Ja täytyy kyllä taas todeta, että Pitt on loistava näyttelijä (kukaan liian vakavasti itsensä ottaava näyttelijä ei tekisi tällaisi rooleja). Yllättävää oli myös pituus kaksi ja puoli tuntia, se tuntui lyhyeltä. Helposti olisi teatterissa istunut ainakin puolituntia pidempään. Ja kyllä se historiankirjojen uudelleen kirjoituskin oli aivan loistava veto. Ehkä kukaan muu ei pystyisi tekemään sitä yhtä hienosti kuin Tarantino. Hurjasti ylistyssanoja minulta tälle elokuvalle.Meri sisälläni (2004). Ohjaus Alejandro Amenábar ja näyttelijöinä Javier Bardem ja Belén Rueda. Koskettava tarina miehestä, joka on ollut halvaantuneena 30 vuotta. Bardem tekee hienon roolin. Ei pelkkää itkupillitystä vaikka aihe melko synkkä onkin. Myös visuaalisesti hienoja kohtauksia. Kannattaa katsoa.Fanboys (2008). Ohjaus Kyle Newman ja näyttelijöinä Kristen Bell, Dan Fogler, Chris Marquette, Sam Huntington ja Jay Baruchel. Aivan hauska komedia Star Wars fanien automatkasta George Lucasin Skywalker Ranchille. Ehkä monet jutut olisi auennut paremmin jos tietäisin enempi aiheesta. Mutta ilman hurjaa Star Wars tietouttakin aivan viihdyttävä elokuva.

2 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Hauska kuulla että Fanboys toimi myös ei-Star Wars -fanille :) Minä nimittäin luulin, että tuskin toimii, koska oli niin täynnä sisäpiirin vitsejä.

Jälleen yksi, joka tykkää Paskiaisista - näitä on mukava kuulla!

Meri sisälläni on minulla vielä katsomatta, mutta sentään älysin pistää sen nyt boksille kun viimeksi tuli telkkarista, niin paljon olen ylistyssanoja tästä kuullut. Nyt vaan pitäisi katsoa se sieltä boksilta :)

Suvi kirjoitti...

Sieltä boksitahan minäkin sen katsoin. Se on kyllä kätevä laittaa elokuvia sinne säilytykseen. Telkkarista tulee yllättävän paljon elokuvia. Harmi vain että välillä tuntuu siltä että kaikki on jo nähnyt ja samoja näytetyään uudestaan ja uudestaan.