Alunperin maistoin kakkua anopilla, ja pyysin ohjeen siihen. Mutta en ole tainnut tehdä kertaakaan täysin ohjeen mukaan. Tässä on siis se ohje jolla tein lauantaian kakun. Hapanmaitotuotteita voi vaihdella ja lisäillä oman maun mukaan. Ja tämän ohjeen mukaan tuli kaksi pyöreää kakkua.
LOHIRIESKA-KAKKU
3 pkt Polar rieskaa (yhdessä paketissa 2 rieskaa halkaistuna)
2 pkt Viola kylmäsavulohi
200 g Polar9% sulatejuusto
2 prk kermaviiliä
1-2 dl maustamatonta jugurttia
n. 300 g graavisuolattua lohta (määrä melko epätarkka kun oli itsesuolattua lohta)
sitruunapippuria
tilliä
Herbamare yrttisuolaa
Kostutin ja täytin kakun edellisenä iltana, että rieska kerkeää pehmetä tarpeeksi. Kostutukseen käytin vettä johon lisäsin Herbamare yrttisuolaa. Pidin jääkaapissa kelmuun käärittynä yön ajan. Jätin täytettä n. 4 dl jäljelle, ja laitoin päällisen vasta vähän ennen terjoilua. Ripottelin tilliä koristeeksi. Tuore tilli ja sitruunaviipaleet tekis kyllä kakusta vielä hienomman.
Tyttä iloitsee synttärilahjaksi saadusta mekosta
(ja suklaavanukaasta jonka syö salaa, veljen ollessa kerhossa).
1 kommentti:
Kiitos lohirieska-kakun ohjeesta! Pitääpä joskus kokeilla tuota, on varmasti hyvää.
Ihanan suloinen kuva syntymäpäivä-sankarista! :)
Lähetä kommentti