2009-03-15

Aamulenkki ja elokuvat

Eilen päivällä uimassa ja illalla serkulla syömässä herkullista Omenapiirakkaa ja katsomassa elokuvaa. Tänään aamulla kävin elämäni ensimmäisen kerran aamulenkillä. Heti herättyäni join vain lasillisen vettä ja läksin juoksemaan. Tein taas sen neljän kilsan lenkin, minkä perjantainakin. Eikä se ollut edes kamalaa. Tätähän vois alkaa ehkä harrastamaankin viikonloppuisin.


Ja tässä nämä elokuvat, jotka olen viimeksi katsonut.Sukiyaki Western Django (2007). Takashi Miiken älytön lännen elokuva samurai lisäyksillä. Saa hyvälle tuulelle. Hieno elokuva, omituinen ja erilainen. Aiemmin olen nähnyt Takashi Miiken elokuvan The Happiness of Katakuris, joten tiesin hiukan mitä odottaa. (Tuo suom. Katakurien Majatala on ihan loistava elokuva.) Kannattaa katsoa avoimin mielin.

Amélie (2001). Jean Pierre Jeunet elokuva, jossa pääosassa yksi lepinäyttelijäni Audrey Tautou. Joka katselukerta yhtä ihana ja viihdyttävä elokuva. Saa aina hyvälle tuulelle.

Pitkät Kihlajaiset (2004). Jean Pierre Jeunetin elokuvan pääosassa aina niin ihana Audrey Tautou. Paljon puhetta ja kauniita värejä. Myös tarina on kaunis. Monta hienoa roolisuoritusta. Ehdottomasti katsomisenarvoinen.

I, Robot (2004). Vuoteen 2035 sijoittuvassa elokuvassa pääosan esittää Will Smith. Hyvin toimiva elokuva, jonka voi varmasti katsoa vaikka tämän genren elokuvat ei kiinnostaisikaan. (Itse olen tainnut päästä ennakkoluuloista kaikkea yliluonnolsta kohtaan lähes kokonaan eroon.) Eikä Will Smith ilman paitaa ole kurja näky ollenkaan.

Jali ja suklaatehdas (2005). Tim Burton ja Johnny Depp, sen täytyy olla hyvä. Tälläkertaa Willy Wonkan erikoisessa suklaatehtaassa. Pakko oli hakea karkkipussi tätä katsoessa.

Slumdog Millionaire (2008). Aika raastava elokuva intialaisesta slummielämästä. Hieno ja hauskakin, mutta en tiedä oliko siltikkään Oscarin arvoinen. Kannattaa katsoa.


6 kommenttia:

Roosa kirjoitti...

Amélie on kauneimpia elokuvia koko maailmassa <3 Siitä alkaakin olemaan jo liian kauan aikaa kun oon sen viimeksi nähnyt :)

Suvi kirjoitti...

Amélie tulee katsottua aina pari-kolmekertaa vuodessa. Se on niin ihana tosiaan.

Päivi kirjoitti...

Sinähän oot reipas, kun jaksat heti aamusta lenkille!
Mulla on Amelie vielä(kin) katsomatta, ei ole viime aikoina jostain kumman syystä ehtiny...

Suvi kirjoitti...

Tuohan oli ihka ensimmäinen kerta kun teen heti aamusta jotain urheilua. Oon henkeen ja vereen iltaihminen joten tuo aamu ei siks oikein houkuta. Mutta ehän se edes ollu ihan hirveää. Voin siis kokeilla joskus uudestaan.

Ja jos vain aikaa jostain nappaat, niin kannattaa katsoa Amélie.

M'man kirjoitti...

Amélie on kylla ihana.

Oletko nahnyt elokuvaa Anna Gavaldan kirjan pohjalta? Gavaldan kirja on nimeltaa ranskaksi Ensemble C'est tout. Kiva kirja, tykksin. Ja Audrey paaroolissa elokuvassa on taattua laatua :)

Suvi kirjoitti...

Tuo elokuva taitaa olla suomennettu "Kimpassa". Myöskin hauska ja hyväntuulinen elokuva. Audrey on yksi minun suosikkinäyttelijä.