2009-03-13

Omena himo

Päivä on taas touhuttu kaikkea. Siivottu, tehty uutta ruokaa ja käyty kaupassa ja kirpparilla. Nyt olo on ihan naatti. Mulla on varmaan kevätväsymys iskenyt. Vaikka nukun hyvät yöunet, enkä tee mitään kovin rankkaa kokopäivänä, olen silti ollut aivan tajuttoman väsynyt. Joka keväinen juttu.


Ja se uusi ruoka, jota kokeilin oli kikherne-kookoskeitto. Sellainen soseutettu versio, jossa on perunaa. Aivan hyvää siitä tulikin, mutta olis saanut olla paksumpaa. Tyttökin söi keittoa kaks kulholista. Poika ei kyllä suostunut maistamaan kuin lusikallisen.


Olen nyt viikon haaveillut omenapiirakasta tai -paistoksesta. Liekö joku meidän suvun tämänviikon himo, serkku soitti eilen ja kyseli yhtä omenapiirakka ohjetta, kun oli himoinnut sitä koko viikon. Ja toinen serkku oli tehnyt eilen uuniomenaa. Taidan tehdä iltaherkuks tänään tuota omenapaistosta. Omenanpaloja vuokaan ja kauratäyte päälle. Nautitaan vaniljakastikkeen kanssa.


Tänään kirpparilta nappasin nämä kauniit pussilakanat. Punainen maksoi 0,70€ ja vihreä jossa tyynyliina mukana 1,50€. Molemmat ihasti pehmeäksi kulunutta. Voi olla että teen tyynyliinoiksi tai sitten laitan lapsille petivaaatteiksi.
Ja nyt on sellainen olo, että pitää katsoa Amélie illalla. Siitä tulee aina niin iloiseksi. Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

juanita kirjoitti...

omenahyva (kirjoitan miehen koneella, joten aakkoset puuttuvat ;) on meidankin perheen herkku, mutta jota aiti teki aina syksyisin. hyva liittyy sen vuoksi niin kiinteasti syksyyn, etten osaa oikein muulloin sita edes syoda, mutta joka syksy kylla ehdottomasti. :)

p.s. piti kommentoida kylla jo aiemmin, mutta kommentoin nyt, etta ihan alyttoman hienot ne kirpparilta loytamasi lacosten tennarit!!

Suvi kirjoitti...

Tuo omenaherkku on sella helppo ja nopeatekonen juttu. Ja aika kevytkin, jos ei laita sokeria ja voita kovinpaljon.

Nuo tennarit oli kyllä tosi edulliset, kun oli lähes uudet. Myyjä ne just toi pöytään, niin kerkesin ne napata siitä ennen muita. Kivat nuo valkoiset tehosteet niissä. Vanhat omat Lacostet on sellaset mustat tarramallit, joten nuo nauhatki on kivat.