2009-03-04

Kirahvi ja seepra

Tehtiin lasten kanssa origameja, tai siis lapset katso vierestä kun minä tein. Värillisiä papereitä meillä ei ollut, joten tehtiin kuviot itse värittämällä. Kirahvi ja seepra saatin jo valmiiksi. Aika vaikeita oli tehdä, mikä voi johtua osaks siitä, että teksti oli ruotsiksi enkä siitä niin ymmärtänyt kaikkea. Pitääpä katsoa kirjastosta lisää näitä ohjeita.
Katolta tippuu lumi rymisten. Vähäväliä saa hypätä pystyyn säikähdyksestä. Koko talo tärisee. Jännää tämä kevättalvi. Vieläkö se aurinko näyttäytyis niin olis kiva.


Kun mies tulee töistä, lähden kaupungille asioille. Lastenhuoneeseen on pakko ostaa pimennysverho. Pelkät sälekaihtimet ja verhot ei enään riitä. Lapset herää heti kun alkaa valostua, eli seitsemältä. Normaalisti meillä herätään lähempänä yhdeksää. Taidän käydä samalla reissulla kirppiksellä ja salilla.

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Ihania origameja. Tekisi mieli itsekin kokeilla jotain vastaavia. Tuollaisista kirjoista löytyy varmasti monta kivaa ideaa!

Siellä alkaa siis jo aamu sarastaa varhain ja pimennysverhot ovat varmasti tarpeeseen. Kesällä Suomessa on jotenkin ihan hassu olo, kun on aina valoisaa ja pimennysverhot on mummilassa ollessa kyllä tarpeen.

Suvi kirjoitti...

Nyt alkaa seitsemältä olla vähän valoista. Ja hetki siitä niin lapset alkaa heraäillä. Kahdeksan aikaan on kyllä ihan kiva heräillä, tuntuu päivä paljon pidemmältä. Mutta olen kyllä ehdottomasti iltaihminen ja tykkään illalla valvoa pidempään. Joten pimennysverhot tulee tarpeeseen.