2009-03-31

Menossa

Tänään ollaan oltu mummun ja pappan kanssa koko päivä kaupungilla asioilla. Poikaa piti välillä kuskailla kerhoon ja takaisin. Hetkisitten kävin tunnin juoksulenkillä The Killersin ja Musen kanssa. Kyllä kelpas. Ja hyvin toimi uudet lenkkarit. Hetkeäkään ei ole siis tänään kerennyt levähtää.


Tein ruoaksi pastakastikketta tummasta soijarouheesta. En ole sitä ennen kokeillut, eikä mitään ohjetta ollut, mutta hyvää tuli. Tässä vielä ohje suunniilleen.


Soija-tomaatti-sienikastike


1 dl tummaa soijarouhetta
500 g tomaattimurskaa
230 g herkkusieniä (tölkki)
1 dl vettä
oreganoa
paprikaa
valkosipulia
pippurisekoitusta
provencen yrttisekoitus
suolaa


Kaikki kattilaan, ja keitellään noin puoli tuntia.


Nyt venyttelemään olkkarin lattialle. Sitten hyppy sohvalle ja katsomaan jotain elokuvaa.

Kuva on otettu aikalailla tasan kaksi vuotta sitten mummun ja pappan navetan takaa. Tuoreen halkopinon päällä meidän Pökö-kissa, joka on muuttanut maalle asumaan vapauden perässä. Kuva ei siis liity mitenkään erityisesti tähän päivään, mutta eipä ole taas kerennyt kuvailemaan.

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Minä käyttelen tuota soijarouhetta aika usein ihan vaan jauhelihan seassa. Ei kukaan tajua, että syötän vähän terveellisiäkin aineosia samassa kastikkeessa.. Se on helppo ja edullinen terveyslisä ruokiin.

Joskus oon tehny myös "jauhelihapizzaa" ja laittanukin soijarouhetta liotettuna ja jauhelihamaisesti maustettuna..

Suvi kirjoitti...

Oli kyllä tosi hyvää, mieskin piti. Eikä kyllä olis varmaan tajunnut ettei kyseessä ole jauheliha, ellen olisi siitä sanonut. Pitää kehitellä lisää ohjeita. Pitsassa sitä vois tosiaan kokeilla.