2009-03-24

Kasvisruokaan ohjeita, kiitos!

Taas samanlainen tiistai, kuin lähes aina. Pojalla kerho, kävin kirpputorilla ja viellä illalla salilla kuntoilemassa. Päivällä tyttö kyllä yllätti ja meni ihan oma-aloitteisesti päiväunille. Ihmettelin miten on niin hiljaista, ja siellähän se nukkui omassa sängyssä. Sain ihan rauhassa lueskella ja juoda päiväkahvit (ilman herkkuja).


Jos jollain on hyviä kasvisruoka reseptejä, niin olisin hyvin kiitollinen, jos niitä voisitte kertoa. Laittakaa tuonne kommenttilootaan niitä, niin voi muutkin sieltä sitten lukea.


Tein hetkisitten tällaista Kasvis-juustolasagnea. (Huomaa kovin järkevät ajat valmistaa ruokaa.) Tuoksuu ja näyttää kyllä maukkaalta, mausta en tiedä, kun on vielä uunissa. Pakko kyllä maistaa lusikallien jo tänäiltana.


Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.




Niin piti vielä lisätä, että tosi herkullista tuli tuosta lasegnesta. Jätin tuon kasvisten "itketyksen" kokonaan pois ja juustona oli Polar10%. Kanattaa kokeilla.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kerroppa sitten oliko hyvää! Voisi tuota itsekin kokeilla. Sipuli vain mietityttää, itselle kyllä maistuisi mutta mies ja lapset ei siitä pidä yhtään. Mahtaisko olla kovin mautonta ilman sipulia? Valkosipulin kyllä laittaisin.

juanita kirjoitti...

voi vitsi, oon hankkinut ittelleni joskus muutamia kasviskeittokirjoja, mut ne jäi tietty kaikki suomeen, kun ei voinut tuoda niin paljon mukana. mut katotaan, jos keksisin jotain! :)

Suvi kirjoitti...

Sipulin makua en huomannu lähes ollenkaan. Laitoin juustoksi Polar10%. Enkä "itkettänyt" kasviksia kuten ohjeessa sanotaan. Nestettä olis saanut olla enempi ja enskerralla jätän tuon vehnäjauhotuksen kokonaan pois. Hyvää kyllä oli. Miehen mielestä vain jauheliha puuttui. No, tein miehelle ja lapsille tavallista makaronipataa. Saanpahan syödä yksin koko herkun.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä tehdään kasvisruokaa joka päivä. Otan vinkistä vaarin ja yritän vääntää reseptejä kasaan, meillä mennään yleensä "heitetään kaapista kaikki kasaan" periaatteella ;O)

KukkaRullaMaaria kirjoitti...

Ai kun herkulliselta näytti ja kuulosti tuo lasagne. Nam. Meillä syödään kanssa enimmäkseen kasvisruokaa ja tässä olisi yksi nopea, maukas ja kaikin puolin näpärä -päiviemme pelastus- ruoka:

LINSSIKEITTO

1 sipuli
reilu pari desiä punaisia linssejä
3-4 soseperunaa
1-2 kasvisliemikuutiota
n. 1 dl paseeratua tomaattimurskaa
n. 1l vettä

Huuhdo linssit ohjeen mukaan. Kuori perunat ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori sipuli ja lohko se. Lisää kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyy. Lisää joukkoon myös kasvisliemikuutio(-t). Keitä kasviksia sen aikaa, että ne pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää lopuksi paseerattu tomaattimurska. Maistele suolaisuus ja lisää halutessa/tarvittaessa oman maun mukaan esim. jotain yrttejä.

Nam nam. Toimii meillä!