2009-03-28

Omenapiirakka

Eilen tehdystä omppupiirakasta ei jäänyt palaakaan jäljelle, kun veli kihlattunsa kanssa tuli auttamaan syömisessä. Ja hyvä niin, eipä jää kaappiin houkutukseksi. Tässä ohje, jos joku haluaa kokeilla.


OMENAPIIRAKKA


Pohja ja kansi:
4 dl grahamvehnäjauhoja
2 rkl sokeria
100 g margariinia
½ dl vettä


Täyte:
1 kg omenoita
1 dl sokeria/hunajaa
2 rkl grahamvehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia


Sekoita ensin pohaja-aineet yhteen ja laita jääkaappiin odottamaan. Kypsensin omenoita n.7 minuuttia mikrossa ennen kuin laitoin muut aineet sekaan. Näin täytteestä tulee pehmeämpää. Kauli taikinasta kaksi pyörylää (tai minkä mallinen astia sinulla onkaan). Laita toinen pohjaksi ja täytteet sisään ja sitten toinen taikinanosa kanneksi. Muista laittaa kanteen/kuoreen haarukalla reikiä. Sitten kypsennys uunissa 200° ja noin 25 minuuttia. Ja tarjoile vaikka vaniljajätskin kanssa.

2 kommenttia:

KukkaRullaMaaria kirjoitti...

Toi kuulosti oikein herkulta! Tekisköhän kyläluudille tuosta kotiinpaluupiirakan ;)

Suvi kirjoitti...

Kannttaa tehdä. Tosi herkullista. Ompahan kiva kotiinpaluu heillä.