2009-08-12

Asiaa kengistä

Sain Karamellimaan Piparmintulta tällaisen kivan kenkähaasteen. Tässäpä teille siis kenkätietoutta minusta.


1. Viimeisimmät ostoksesi, mistä?
Heinäkuun Pariisin reissulta ostin tuollaiset nahkasandaalit. Oli niin kuuma varpaille, että piti saada hiukka tuuletusta, ja nuo oli hyvän hintaiset (25€) ja aitoa nahkaa. Ja osoittauti käytössä vielä oikein mukaviksi. Kauppa oli Andre ja kengät samaa merkkiä.2. Lempipari, väri ja koko?
En tosiaan ole mikään korkokenkäihminen vaan tennarit on enempi minua. Niinpä kirpparilta ostetu mustat liituraita Converset on ollut kovassa käytässä. Myös keväällä ostemani Vagabondin kengät on ollut erittäin kivat. Yleensä matalat kengät on mieleeni. Tuollainen tavallinen ruskea tai musta nahka on aina siisti kengässä. Koko on ehkä 37 ja puoli.3. Onko jokin kenkämalli jota inhoat?
No esimerkiki nämä on aivan hirvittävät, enkä itselleni niitä suostuisi ottamaan edes ilmaiseksi. Toki jonkun muun tyylin voi sopia oikein hyvin. Yleensä pikkikärki, stilettikorko, jokin eläinkuosi tai kiiltonaka. Tai nämä kaikki yhdistettynä, ai nyt tule kamalampaa mieleen.4. Paljonko olet valmis maksamaan kengistä?
Jos on hyvälaatuiset ja pitkäikäiset kengät niin ehkä 100-150€. Kalleimmat kengät on tainnut olla sadan euron luokkaa.


5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia?
No niin kauan kuin ne kestävät ehjinä. Yhdet talvikengät on ollut noin viisi vuotta. Ensitalveksi pitää ostaa niihin uudet nauhat. Kun ostaa laadukkaat kengät ja hoitaa niitä hyvin, niin niistä voi sitten nauttiakkin pitkään. Joskus on kyllä tullut ostettua kirpparilta huonoja pareja (siis käytössä itselle sopimattomia). Ne olen sitten myynyt pois kirpparilla.


6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin kaverillasi?
Tietysti voisin, mikä muka estää?


7. Millaisilla kengillä käveleminen on mukavinta?
Matalat kengät. Tennarit tai esimerkiksi nuo Vagabondin avokkaat.


8. Oletko kesäisin ulkona ilman sukkia tai kenkiä?
Ilman sukkia melkein koko kesä. Toki juoksulenkkareissa pitää olla sukat, kuten monesti muissakin tennareissa. Mauissa kengissä sitten ilman sukkia. Omalla pihalla läpsyköillä tai avojaloin.


9. Jos saisit ilmaiseksi mitkä tahansa kengät, niin mitkä ottaisit?
Espanjalaisella El Naturalistalla on ihania kenkiä (ja vieläpä vähän vihreämpiä). Talveksi tarvitsisin uudet saappaat ja nuo olisi aivan ihanat. Joko mustana tai ruskeana. Hintaa vain hiukka yli varojeni 170€.


5 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Aijai, nuo viimeset on kyllä tosi hienot!! Ihan ois sun näköisetkin.

Markka kirjoitti...

Liituraita converset saa mut muuttumaan vihreäksi kateudesta, sun käsitys kammokengistä on kyllä aivan järkyttävä :D
Liikaa kaikkea kamalaa!

Ja vikat kengät. Oon kuolaillut ihan samoja popoja ja miettinyt raaskisinko sijoittaa moisen summan rahaa kenkiin. Tosin, ostan kenkiä tosi harvoin, ehkä sitä voisi?

Suvi kirjoitti...

Nuo Converset on kyllä ihan parhaat. Ja nuo kammokengät. Oikein ällättää että täälä mun blogissa on tuollanen kuva.

Ja just tuossa suunnittelin, että jos saisin tarpeeks rahaa syksyn kirpparimyynnistä, niin voisin vaikka sijoittaa noihin El Naturalistan kenkiin. Ja edelliset talvikengät (siis uudet, kirpparilta olen kyllä muutamat halvat saanut) olen ostanut noin viis tai neljä vuotta sitten.

Ei muutakun kenkäkaupoille.

Paivi kirjoitti...

Minä taas puolestani rakastan nykyisin korkkareita :) Minusta on tullut sellainen joko-tai -ihminen, että joko pitää olla kunnon korot tai sitten Converset, mutta siltä väliltä ei niinkään.

Vanhemmiten kun on tullut sinuiksi oman pituutensa kanssa niin enää ei edes tunnu pahalta liittää 174 cm pituuteensa lähes 10 cm lisää koroilla ;-) Eli mulle kyllä piikkikorot ja kiiltonahka kelpaa, mutta ei kiitos eläinkuvioita tai piikkikärkiä. Yksinkertaisuus kunniaan.

Mutta kunnon tennarit on olleet minun kenkävarastossa teini-ikäisestä asti. Ennen vanhaan se oli niin, että "kunnon punkkarilla" piti olla tennarit. Nykyisin tennarit tosin on kaikilla :)

piparminttu kirjoitti...

Ihanat nuo El naturalistat! Mä olen nähnyt niiltä vain sellaisia saappaita, joissa on kudottu varsi. Nekin ovat minusta kyllä ihan hienot, mutta nuo on ehkä sata kertaa hienommat :D

El naturalistat kuulemma kestävät käytössä todella hyvin. Meillä on töissä joka toisella sisäkenkänä niitä "lipokkaita", ja kehuvat kyllä kovasti.