2009-08-21

Välillä vaihtelua

Tänään se vihdoin tapahtui. Vaihdoin olohuoneeseen järjestyksen. On ollut jo aivan liian pitkään se entinen, joka kyllä oli erittäin hyvä, mutta pitäähän sitä saada vaihtelua.


Image and video hosting by TinyPic
Maton virkkaus on jo hyvällä mallilla. Vielä muutama kierros puuttuu, ja sitten on valmis. Telkkaris (ällöttävän vanhan putkimallin) alle laitoin uudeksi tasoksi kaksi vanhaa tuolia, jota sain äidiltä vasta. Tarkoitus olis ne vielä maalata, innostusta odotellessa.


Image and video hosting by TinyPic
Kaapin päällä kaksi vanhaa pulloa, toinen on peritty isopappalta ja toisen äiti löysi jostain kirpparita ja antoi lahjaksi. Ällöruma nahkatuoli on myöskin äidiltä. Heille se oli jo ylimääräinen, joten otettiin se meille. Rumasta ulkonäöstä huolimatta tuli on erittäin hyvä pleikkarilla pelailuun ja elokuvien katseluun, koska selkänoja kääntyy ja se on helppo nostaa keskelle huonetta.


Image and video hosting by TinyPic
Nurkassa jalkalamppu, johon päällystin viimetalvena uuden varjostimen. Tuoli ja pöytä on peritty isomummulta. Tuolin olen päällystänyt vuosia sitten, jätin siitä samalla käsinojat pois.


Image and video hosting by TinyPic
Kaappi on äidiltä saatu. Pitäisi maalata se oman väriseksi, mutta saa olla nyt noin. Iso lamppu on kirpparilta ja Blockin ostin halvalla miehen veljeltä. Kaapin päällä myös muutama kivi, taitavat olla Norjasta Jäämeren rannalta.


Image and video hosting by TinyPic
Sohvat sai uudet päälliset selkätyynyihin. Anttilen alesta löysin sopivat päälliset 3€ kappaleelta. Kirkkaan sininen väri piti peittää väriaineella vain tummemmaksi. Hyvät tuli. Pikkutyynyjenkin päälliset on Anttilasta. Taulu on isäni piirtämä.


Image and video hosting by TinyPic
Lehtikorina Luhtan musta kori. Kolme grafikka taulua myöskin isäni tekemät.


Image and video hosting by TinyPic

10 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Minusta oikein hieno ja kiva idea tuo tuoli-tv-taso! Kivan persoonallisen näköinen olohuone. Joskus se "ruma" tutulta tai sukulaiselta saatu huonekalu voi olla se kaikkein rakkainkin, ja tuolissahan on kaikkein tärkein ominaisuus se, millaista siinä on istua.

Hämmästelen tuota virkkaamaasi mattoa, tykkään! Heti tekee mieli alkaa etsiä täältä sun blogista ohjetta (ja sen teenkin heti seuraavana :)

Suvi kirjoitti...

Mattoon ei taida olla ohjetta. Mutta googlettamalla vois löytyä. Tein vain ketjusilmukoita noin 8, ja laitoin yhteen ehdellä silmukalla. Sitten vain spiraalimaisesti silmukoita. Elussa pitää lisätä paljon lopussa voi mennä kirroksiakin ettäi yhtään silmukkaa tarvi lisätä. Välillä vain levittää maton lattialle ja ketsoo ettei ala kupruilla tai tulla kupiksi. Lankana tavallinen trikoomatonkude.

Marika kirjoitti...

Kiitos ohjeesta Suvi! Voisi joskus koittaa tehdä tuollaisen maton, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. En ole oikein koskaan oppinut kunnolla virkkaamaan, olen enempikin neuloja-tyyppiä, mutta uudet haasteet voisi tehdä hyvää :) Lisäksi tuo sinun matto näyttää niin kivalta, että pakko on varmasti joskus koittaa millainen tekele itsellä syntyisi.

Paivi kirjoitti...

Minä kanssa heti ekana kiinnitin huomiota tuohon telkkarin aluseen :) tosi hieno idea!

Ja matto on huikea - aina ihailen kun toiset osaa omilla kätösillään tehdä noin hienoja asioita. Vau!

Tarja kirjoitti...

Mahtava idea tuo telkkaritaso, kuten moni muukin täällä on sanonut. Muutenkin erittäin kodikkaan näköinen olohuone, ei liian täyteen tungettu, on myös tilaa olla ja hengittää... Kiitos, että laitoit kuvia kodistasi. Terveisin nimim lisää odotellaan...

Heli kirjoitti...

Matto on tosi ihana, samoin tuo vanha kaappi! Mukavaa nähdä kotiasi, minäkin ootan lisää kuvia muista huoneista.. mites ne keittiön kaapit, joko pian näytät??

Suvi kirjoitti...

Keittiökaapeista vielä alakaapit maalamatta. Ehkäpä ne ennen joulua saan valmiiksi... Toivottavasti jo vähän aikaisemmin.

Tuo matto on oikeasti tosi helppo tehdä. Ja pienen, vaikka vessanmaton saa nopeaa valmiiksi, muutamassa tunnissa.

Ja noitten tuolin päälle sopisi niin paljon paremmin sellainen uusi hieno taulutelkkari...

piparminttu kirjoitti...

Tuo matto on kyllä tosi hieno! Muutenkin teillä näyttää mukavan kodikkaalta.

Marika kirjoitti...

Upea matto! Tuollaisen kun itsekin jaksaisi joskus tehdä - kun ensin opettelisi sen tekemisen :) Tosin kun talossa on koiria ja kissoja, niin matto saattaisi olla pian entinen :)

Saavuin juuri ensimmäistä kertaa visiitille blogiisi ja samantien ihastuin mattoosi :)

Suvi kirjoitti...

Mukava saada uusia lukijoita. Mattoa on erittäin helppo tehdä, joten varmasti se ei ole kellään esteenä. Koirat ja kissat taas voi saada sen aika hyvin ruttuun. Lapset ainakin saa, onneks on oppinut laittamaan sen myös suoraan.