2009-08-10

Viihdettä

Paljon en ole kyllä telkkari/elokuvia kerennyt viimeaikoina katsoa. Lämpimien päivien jälkeen on jaksaut lukea muutaman sivun kirjaa ja sitten onkin jo uni tullut. Rannalla olisi kiva lukea kirjaa, jos siis olisi yksin ja rauhassa. Mutta meillä on aina isompi porukka ollut samassa paikassa (joka on siis olikein mukavaa), joten rannalla on tullut lueskeltua vain lehtiä. Losti saatiin myös katsottua boxilta, joten nyt odotetaan sitten seuraavaa kautta, milloinhan se alkaa.


Cecelia Ahern Yllätysvieras. Mukava ja lämmin tarina elämästä, rakkaudesta ja ystävyydestä. Juuri sopivan kevyttä luettavaa hellepäiville. Ei ehkä silti Ahernin parhaimpia.


Surfer Dude (2008). Ohjaus SR Bindler ja pääosassa Matthew McConaughey. Komedia rantapummin elämästä. Ajattelin että tämä olisi hauska ja siinä on kaiken lisäksi McConaughey. Mutta ei tämä ei ollut hauska, ei syvällinen, tässä ei ollut edes kunnon juonta. En edes ymmärrä miksi tämä on tehty ja miten Matthew McConaughey on saatu tähän mukaan. Ihan paska.


Birds of America (2008). Ohjaus Craig Lucas ja näyttelijöinä Matthew Perry, Ben Foster, Ginnifer Goodwin ja Lauren Graham. Draamakomedia melko erikoisesta perheestä. Tätä katsoessa sai nauraa vedet silmissä, silti erittäin kaunis ja koskettava elokuva. Kaikki näyttelijät teki erittäin hinon roolityön. Matthew Perryä ei enään ajatellut pelkkänä Frendien Chandlerinä. Ja jo toisen kerran (ensimmäisen kerran elokuvassa Numb) olin vakuuttunut hänen taidoistaan myös vähän vakavammissa rooleissa. Elokuva muistutti tyyliltään hieman Margot at the Weddingiä, mutta oli vain huomattavasti lämpimämpi ja positiivisempi. Suosittelen.


Watchmen (2009). Ohjaus Zack Snyder ja näyttelijöinä mm. Malin Åkerman, Billy Crudup, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Matthew Goode ja Patrick Wilson. Vähän erilainen supersankari elokuva. Pidin tästä kovasti. Musiikki valinnat oli myös hauskoja.


Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjät (1981). Ohjaajana Steven Spielberg ja pääosissa Harrison Ford ja Karen Allen. Loistava seikkaulu melkein kolmenkymmenen vuoden takaa. Hyvin aikaa kestävä. Useasti nähty, mutta varmasti muutaman vuoden päästä voi taas katsoa. Hauska huomio, kun elokuvaa on kulunut tunti ja 38 minuuttia kävelee kärpänen suoraa yhden näyttelijän (en nyt muista kenen) suuhun kesken kohtauksen.

2 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Heh, Surfer dudea en ole nähnyt, mutta se kuulostaa jo nimeltäänkin sellaiselta, etten välttämättä sitä edes haluaisi katsoa. Kiitos rehellisestä arvostelusta! :)

Kiva kuulla, että sinäkin tykkäsit Watchmenistä. Minusta se oli loistavan erilainen supersankarileffa ja hyvin uskollinen alkuteokselle.

Hauska tuo Indyn kärpäskohtaus... enpä ole itse sellaista huomannut :)

Suvi kirjoitti...

Ennenhän en pitänyt mistään supersankari tai muista yliluonollisista elokuvista. Nykyään ne on melkein niitä parhaimpia. Sarjakuvia en ole lukenut oikeastaan ollenkaan, joten yleensä en tiedä ennakkoon paljoakaan näistä watchmenin tyyppisistä elokuvista.

Se kärpäskohtaus piti katsoa monta kertaa peräkkäin ja vielä hidastuksen kanssa. Siitä saatinkiin sitten illan parhaimmat naurut.