2009-08-24

Punaherukoita

Kävin poimimassa pari litraa punaherukoita ja kokeilin tehdä niistä hilloa. Ainakin kuumana maku oli erittäin hyvää. Täytyy siis poimia marjoja lisää ja tehdä niistäkin samanlaista. Voi sitten talvella laittaa vaikka puuron tai jugurtin sekaan.


Image and video hosting by TinyPic


Tein hillon DanSukkerin Hillo-marmeladisokerilla. Kaksi litraa marjoja ja paketillinen (330g) sokeria kiehautetaan kattilassa. Sitten vain kuumennettuihin purkkeihin ja kannet kiinni. Askartelen niihin vielä nätit etiketit.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se paljonpuhuttu puuro. Millä ilveellä siitäkin saisi syömiskelpoista ;O)

Suvi kirjoitti...

Itsehän syön puurot aina sokerilla ja voilla maustettuna (ei taida sillon olla enään laihdutusruokaa). Tuo hillo on sitten lähinnä miestä ja lapsia varten. Mietin kyllä että maistuis hyvältä lättyjen ja vohveleiden kanssa...

Anonyymi kirjoitti...

Mikaelalle ja miks'ei muillekin tiedoksi... puuron saa syömiskelpoiseksi lisäämällä siihen kaikkea "kiellettyä": veteen suolaa ja päälle sokeria, voita ja hilloa. Ei niitä kilokaupalla tarvitse laittaa, mutta on hyvää NAM!

Marika kirjoitti...

Ihanan kaunis hillopurkki! Varmasti myös hyvää, ei sitä aina niin tavallista kaupan mansikkahilloa (punaherukkahilloa kun ei taida kaupoista ihan helposti löytyä?).

Itsekin syksyisin haaveilen säilömisestä, vaikkakaan minulla ei ole mitään omia kasvattamia kasviksia tai marjoja mitä voisi säilöä. Mutta voisihan niitä ostaakin, joskus olen ostanut torilta ison kansan kotimaisia omppuja ja tehnyt hilloa tai ostanut läjän avomaankurkkuja ja säilönyt etikkaliemeen :)

Suvi kirjoitti...

Omenahilloakin ajattelin kokeilla. Omasta puusta tulee kyllä hyvänmakuisia omenoita, mutta ne on niin säälittävän pieniä. Täytyy varmaan ostaa sitten lisää.

Onhan sen kivaa kun on itsetekmiä juttuja kaapissa. Ja kyllä ne useasti tulee paljon halvemmaksikin, ainkin nuo hillot.